Anlık Bildirim

Volkswagen ve Skoda'ya 23.3 milyon euro para cezası

Volkswagen'in dizel skandalından etkilenen araç sahipleri bir araya gelerek Alman üreticiye dava açtı. Prag'da görülen davada Volkswagen ve Skoda'nın 23.3 milyon euro tazminat ödemesine hükmedildi.

Volkswagen ve Skoda'ya 23.3 milyon euro para cezası Tam Boyutta Gör

Alman üretici Volkswagen’in dizel skandalıyla ilgili imtihanı sürüyor. Emisyon hilesi nedeniyle rekor cezalar ödemek zorunda kalan Volkswagen şimdi de Çeklere tazminat ödeyecek.

Çek Cumhuriyeti’nde dizel skandalı nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten Skoda ve Volkswagen araç sahibi 2,435 kişi bir araya gelerek ‘Güvenli Dizel’ oluşumunu kurdu. Araç sahiplerini temsil eden Güvenli Dizel oluşumu, emisyon değerlerini düşük göstermek için yazılım kullanan Volkswagen’e dava açtı. Prag’da görülen davada, Volkswagen ve Skoda’nın müşterilerine 23.3 milyon euro tazminat ödemesine hükmedildi.

Volkswagen kararı temyize götürecek 

Karar sonrası Prag Bölge Mahkemesi’nden herhangi bir açıklama yapılmazken, Güvenli Dizel oluşumunun avukatı “ABD’deki tazminat kararının aynısını uygulattık ve olayın Avrupa boyutu için önemli bir adım attık” açıklamasında bulundu. Volkswagen ise kararda hukuksal kusurlar olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle temyiz yoluna başvuracaklarını dile getirdi. Skoda da iddiaları reddetti ve müşterileri hiçbir şekilde mağdur etmediklerini belirtti.

Başvurular artmaya devam ediyor

Güvenli Dizel oluşumu araç sahiplerinden başvuru almaya devam ettiklerini dile getirirken, davanın 2,435 başvuruyu kapsadığını fakat şimdiye dek yapılan başvuruların 7 binin üzerinde olduğunu açıkladı. Güvenli Dizel’e göre Çek Cumhuriyeti’nde emisyon skandalından etkilenen araç sayısı 165 bin civarında.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5532 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dizel skandalı, volkswagen ceza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim