Anlık Bildirim

Volkswagen Beetle üretimi 2019 yılında sonlanıyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, ikonikleşmiş modeli olan Beetle'ın üretimini 2019 yılında sonlandıracağını açıkladı. Aile odaklı otomobillere yönelecek olan şirketin bu kararı üzüntü ile karşılandı.
2019 yılı Volkswagen'in ikonikleşmiş modeli olan Beetle'ın sonu olacak. Alman otomotiv şirketi Volkswagen, aile odaklı araçlara odaklanacağı ve Beetle'ın da bu ihtiyaçları karşılamadığı gerekçesi ile 2019 yılında bu fenomen aracın üretiminin sonlandırılacağını açıkladı.

Volkswagen: Aile odaklı otomobiller yapacağız 

Volkswagen Group of America'nın başkanı ve CEO'su Hinrich J. Woebcken konuyla ilgili olarak: "Üç nesil sonra Beetle'ın birçok sadık hayranı kadar bizleri de duygulandırdı." ifadelerini kullandı. Bununla birlikte, otomobil üreticisi tarafından yapılan diğer diğer açıklamalar, Volkswagen'in ileriye yönelik yaptığı bazı planlara işaret ediyor. Woebcken, şirketin ABD'de tam kapsamlı, aile odaklı bir otomobil üreticisi olacağını ve şirketin elektriklendirme stratejisinin MEB platformu ile hızlandıracağını söyledi.
Türkiye'de de "vosvos" ve "tosbağa" olarak adlandırılan Beetle, 1938 yılında Nazi Almanyası döneminde popüler olmuştu. Yapılan açıklamalara bakılacak olursa Volkswagen gelecek dönemde de aracın üretimine tekrar başlamayı düşünmüyor. 2019 Beetle Final Edition'ın fiyatlandırması ise SE modelleri için 23.045 dolar ve SEL modelleri için 25,995 dolar olarak açıklandı. Tabii ki bu yurt dışı fiyatları ve aracın ülkemize gelip gelmeyeceğiyle ilgili ise şu an netleşmiş bir gelişme yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10089 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, volkswagen beetle ve otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim