Anlık Bildirim

VR yatırımları yüzde 81 azaldı

Geleceğin teknolojisi olarak görülen Sala Gerçeklik (VR) hakkında gelen haberler pek de iç açıcı değil. Silikon Vadisi kaynaklı bir rapora gör VR yatırımları yüzde 81 oranında azaldı.
Silikon Vadisi'nde işler ters gittiğinde bu oldukça kötü bir işarettir. Bu açıdan baktığımızda Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisi hayal ettiğimiz gibi parlak bir geleceğe sahip olmayabilir. Zira yeni yayınlanan raporlara göre VR teknolojisine yapılan yatırımlar yüzde 81 gibi ciddi bir oranda düşüş gösterdi.

VR teknolojisi tam olarak olgunlaşmadı

Rapora göre şirketler için artık Sanal Gerçeklik popüler bir teknoloji olmanın ötesine geçti. Bu işe yeni girenler endüstriyi terk etmeye başladı bile zira birçok şirket ya kapandı, ya da birçok işten çıkarma yapmak zorunda kaldı. Ancak sektöre yakın kaynaklar, tüketicilerin bu durumdan olumsuz bir sonuç çıkarmamaları gerektiğini belirtiyorlar.
Sanal Gerçeklik birçok uygulama alanına sahip bir teknoloji. Örneğin VR'ın tıbbi kullanımı gibi. Tüketici tarafında ise bilgisayar veya akıllı telefon bağlantısı gerektirmeyen Oculus Go gibi daha ucuz alternatifler sayesinde ilgili donanımların satışı artmış durumda. Şirketlerin yatırımlarını çekmesinin nedeni, yeterince olgunlaşmamış bir teknolojiye para dökmemek olarak açıklansa da VR yatırımlarının uzun vadede geri dönüş sağlayacağı ortak düşünce.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5762 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vr, sanal gerçeklik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim