Anlık Bildirim

Usain Bolt elektrikli araç piyasasına girdi: Karşınızda Bolt Nano

Eski Olimpiyat şampiyonu Jamaikalı atlet Usain Bolt'un şirketi elektrikli araç piyasayasına giriyor. Paris'te tanıtılan Bolt Nano adlı küçük elektrikli otomobil 10 bin dolar fiyatla satılacak.
Eski Olimpiyat şampiyonu Jamaikalı atlet Usain Bolt, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonasında üçüncü olmasının ardından atletizmi bir kenara bırakarak çeşitli yatırımlara yönelmişti. Olimpiyat rekortmeni atletin ilk girişimlerinden biri elektrikli mobilite şirketi Bolt Mobility oldu.
Bolt'un sahibi olduğu şirket Paris'te düzenlediği etkinlikte küçük bir elektrikli otomobil tanıttı ve rezervasyon almaya başladı. Bolt Nano (veya B-Nano) olarak adlandırılan araç, şu anda birçok ABD şehrinde hizmet veren ve bu hafta Paris'te de devreye giren şirketin elektrikli scooter paylaşım hizmetinin ardından geliyor.

Bir park yerine 4 adet Bolt Nano sığabilecek

Şirket, scooterların 3 kilometrelik yolculuklar için ideal olduğunu söylüyor. Bolt Nano ise ortalama 24 kilometre yol yapan müşteriler için tasarlandı. Minik elektrikli araç, tıpkı Renault Twizzy'de olduğu gibi biri arkaya ve biri öne oturacak şekilde iki kişiyi taşıyabilecek. Ayrıca normal bir otomobilin kapladığı park alanına 4 tane Bolt Nano sığacak.
Elektrikli otomobille ilgili çok fazla detay açıklanmadı ancak şirket Nano'nun değiştirilebilir bir pile sahip olacağını ve şarj işleminin hızlı bir şekilde yapılabileceğini belirtti. 2020 yılında yollarda göreceğimiz bu minik elektrikli araç için rezervasyon yaptırmak isteyenlerin 999 dolar depozito ödemesi gerekiyor. Satış fiyatı ise 10 bin dolar olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8233 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli araç ve
3 etiket daha araba usain bolt bolt nano
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim