Anlık Bildirim

Ukrayna, Bayraktar İHA’lar için 69 milyon dolar ödeyecek

Ukrayna Devlet Başkanı tarafından satışı resmi olarak açıklanan Bayraktar TB-2 silahlı İHA’lar için satış detayları da ortaya çıkmaya başladı. Ukrayna basını 69 milyon dolar iddiasını ortaya attı.

Ukrayna, Bayraktar İHA’lar için 69 milyon dolar ödeyecek Tam Boyutta Gör

12 Ocak tarihinde Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko tarafından da doğrulanan Ukrayna’nın Türkiye’den Bayraktar TB-2 SİHA satın alma anlaşması Ukrayna basınında gündemdeki yerini koruyor. Ukraynalı kaynaklar, Türkiye ile Ukrayna arasındaki satın almanın 69 milyon dolara tamamlandığını iddia etti.

6 adet Bayraktar TB-2 SİHA’yı kapsayan anlaşmada 3 adet yer istasyonu da bulunuyor. Yaklaşık 3 yıl süren anlaşma süreci sonrasındaki imzalar, teknik bakım ile personel eğitimlerini de kapsıyor. Eğitimleri Baykar Makina yetkilileri verecek, bakım çalışmaları da yine Baykar Makina tarafından gerçekleştirilecek.


Ukrayna’nın satın aldığı silahlı İHA’larda kullanılacak mühimmatlar içinse başlangıçta 200 adetlik bir satın alma yaptığı belirtiliyor. Roketsan tarafından geliştirilip üretilen MAM mühimmatı ile yüksek isabet yüzdeli atış yapabilen Bayraktar TB-2, Roketsan’ın ihraç kalemine de katkı sağlamış oldu.

Daha önce Katar tarafından da beğenilip satın alınan Bayraktar TB-2’nin Ukrayna tarafından beğenilip satın alma kararının verilmesinde ülkemizin terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarda kendi ürettiği İHA’lar ile elde ettiği yüksek başarının çok önemli bir etkisi olduğu Ukrayna basınında sıklıkla dile getiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13927 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bayraktar tb2, bayraktar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim