Anlık Bildirim

Ubuntu artık Windows mağazasında

Windows işletim sistemi yanına bir de Ubuntu kurmak istiyor ancak kaldırma işlemlerinden gözünüz korkuyorsa artık gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir dönem başladı.

Microsoft'un bir süre önce müjdesini verdiği büyük Linux dağıtımlarının Windows Store uygulama mağazasında indirmeye sunulması süreci başladı. Popüler Linux dağıtımı Ubuntu şu anda indirilebilir durumda.

 

Bir ilk

 

Uzun yıllar Linux dünyasına karşı katı olan ve hatta kanser nitelemesi yapan Microsoft'un değişimi şaşkınlıkla karşılanmıştı. Ne var ki gelişen şartlara ayak uydurmak gerekiyor ve artık hiç bir şey sürpriz değil.

 

Linux dağıtımlarının mağazaya getirilmesi kararı, geliştiricilerin ve meraklı kullanıcıların Windows 10'lu bilgisayarda Linux ortamına ve oradaki Microsoft araçlarına adapte olabilmesini sağlayacak. Ayrıca Windows 10 S sürümü için de böyle bir hamle gerekiyordu.

 

Ubuntu doğrudan kurulum ile gelmiyor. Farklı olarak bir sanal makine içerisinde kurulacak. Ne var ki tam kurulumda olduğu gibi aynı kod satırı araçlarını sunacak ve Windows 10 ile aynı donanımı paylaşacak. Böylece eskisi gibi Windows yanına Linux kurmak ve sonrasında temizlemek zahmeti tarih olacak.

 

Ubuntu sürümünü kurmak için Kontrol Paneli içerisinde Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğini seçmek gerekiyor. Sonrasında Linux için Windows Altsistemi seçeneği aktif oluyor. Yakın zamanda SUSE Linux ve Fedora sürümleri de indirmeye sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim