Anlık Bildirim

Ubuntu’dan 32-bit desteğini kesme konusunda geri adım

Geçtiğimiz hafta Ubuntu’nun yeni sürümlerinde 32-bit uygulama desteğinin sonlanacağı duyurulmuştu. Valve ve WINE’ın tepkileri ardından Canonical’den geri adım attı.
Ubuntu 32-bit desteğinde geri adım Tam Boyutta Gör
Canonical (Ubuntu’nun çatı şirketi) geçtiğimiz hafta önemli bir kararını paylaştı. Ubuntu’nun yeni sürümüyle birlikte 32-bit uygulama desteğinin sonlanacağı öğrenildi. Hemen ardından Valve de Ubuntu’nun yeni sürümlerinde Steam’in yer almayacağını açıkladı. Hal böyle olunca oyun severler de Canonical’e tepkilerini gösterdiler. Bugün paylaşılan blog yazısında Ubuntu’nun geri adım attığı görüldü.

Seçili 32-bit i386 paketleri için destek devam ediyor

Valve, yaptığı açıklamada Ubuntu desteği sonlansa da farklı Linux dağıtımlarında Steam istemcisini görebileceğimizi aktarmıştı. Ek olarak WINE da 32-bit desteğinin sonlanması sebebiyle Canonical'e tepki gösteren uygulamalardan bir diğeriydi. Canonical tarafından bugün yapılan açıklamada ise seçili 32-bit i386 paketleri için desteğin devam edeceği aktarıldı.

WINE, Ubuntu Studio ve oyuncu toplulukları bir araya gelerek, sadece gereksiz 32-bit kütüphanelerin kaldırılmasını sağlayacak. Böylece oyuncular sevdikleri eski oyunları oynamaya devam edebilecek.

Aslında birçok uygulama halihazırda 64-bit desteğine sahip. Geliştiricileri tarafından kendi haline bırakılmış oyunlar ise problemin temelini oluşturuyor. Oyun severlerin tepkisi de bu yüzden. Görünen o ki oyuncuları kaybetmek istemeyen Ubuntu, böyle bir adım atmak zorunda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim