Anlık Bildirim

Uber sürücüsüz araç teknolojisi için Waymo ile görüşüyor

Karıştığı ölümlü kazanın ardından sürücüsüz araç çalışmalarını askıya alan Uber, çalışmalara devam etmek için davalık olduğu Waymo ile görüşüyor. Önemli gelişmenin detayları haberimizde.
Geçtiğimiz aylarda ABD'nin Arizona eyaletinde karıştığı bir ölümlü kaza sonucu sürücüsüz araç çalışmalarını askıya alan Uber, davalık olduğu Waymo ile işbirliği yaparak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek istiyor.

Waymo konu ile ilgili bir açıklama yapmadı 

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Alphabet'in alt kuruluşu olan ve sürücüsüz otomobil teknoloji geliştiren Waymo ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı. Khosrowshahi, Uber'in karıştığı kaza sonrasında bu yaz, sürücüsüz araç çalışmalarını yeniden başlatmak ve bu çalışmaları da Waymo ile yürütmek istiyor.
Kurulması muhtemel olan bu ortaklığın ilginç tarafı ise iki şirketin mahkemelik olması. Zira Waymo, bu yılın başında Uber'e kendi teknolojilerini çaldığı gerekçesi ile 1.8 milyar dolarlık bir dava açmış ve Uber hisselerinden %0.34'lük bir pay almıştı. Uber CEO'su Khosrowshahi konuyla ilgili olarak: "Waymo ile sürücüsüz araç teknolojisi konusunda çalışmayı memnuniyetle karşılarım zira Waymo inanılmaz bir teknoloji sağlayıcısı." ifadelerini kullandı. Anlaşmanın henüz ne aşamada olduğu açıklanmazken, Waymo ise sessizliğini korumaya devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim