Anlık Bildirim

Uber ölümcül trafik kazasında suçlu bulunmadı

Mart 2018 tarihinde meydana gelen ve Uber'in otonom aracının karıştığı trafik kazasının yasal süreci devam ediyor. Savcılıklardan yapılan açıklamaya göre Uber bu kazada suçlu değil.
Geçtiğimiz günlerde savcıların yaptığı açıklamada, ulaşım şirketi Uber, Tempe Arizona'da 18 Mart 2018 tarihinde meydana gelen ve şirketin otonom araçlarından birinin bir yayaya çarptığı ve öldürdüğü suç kazada suçlu sayılmadı.

Otonom araç kazaları için emsal karar olabilir

Yavapai İlçe Avukatı, bir mektupta Uber'e yönelik "cezai sorumluluk için bir temel bulunmadığını" açıkladı Ancak araçtaki güvenlik sürücüsü Rafaela Vasquez'in, ek soruşturma için Tempe polisine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Uber kazadan sonra ölen kişinin akrabalarıyla bir anlaşmaya varmıştı ancak gelen haberler, şirketin bu ölüm nedeniyle tazminat ödeyebileceğine işaret ediyor.

Savcılık Uber'in bu kazada bir sorumluluğu olmadığını açıklarken, bu kararın, otonom araçların ileride karışacakları ölümcül kazalar için bir emsal oluşturabileceği de ifade ediliyor. Aracın içinde tabletinden video izleyen ve ölümcül kazanın gerçekleşmesinde payı bulunan güvenlik sürücüsü Rafaela Vasquez'in nasıl bir ceza alacağı ise merakla bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6072 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaza, otonom araç ve
2 etiket daha uber tempe
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim