Anlık Bildirim

Uber elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump'ı satın aldı

Yolculuk paylaşım ekosisteminde ciddi bir paya sahip olan Uber, şimdi de bisiklet paylaşım işine el atıyor. Şirket popüler bisiklet paylaşım uygulaması Jump'ı satın aldığını duyurdu.

Uber elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump'ı satın aldı Tam Boyutta Gör
 

Faaliyet gösterdiği ülkelerde taşımacılık sektörünü yeniden yapılandıran Uber, artık elektrikli bisiklet kiralama ve paylaşımına da olanak sağlayacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ABD merkezli elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump artık Uber çatısı altında faaliyet yürütecek. Polonya ve İngiltere'de de kullanıcıların elektrikli bisikletler kiralamasına olanak sağlayan Jump, kullanıcıların 30 dakika boyunca bisiklet kullanması karşılığında 2$'lık ücret talep ederek özellikle taksilere karşı ciddi bir ücret avantajı sağlıyor.


Uber Bike olacak 

Toplam 12 şehirde faaliyet gösteren Jump, en büyük avantajının trafiğin sıkışık olduğu anlarda hızlı yolculuk yapabilme imkanı olduğunu belirtirken otomobillerin aksine karbon salınımı yapmayarak doğaya zarar verilmediğini de vurguluyor. 10 yıl önce Social Bikes ismiyle şehir içi bisiklet paylaşım ağını kuran şirket muhtemelen Uber çatısı altında yeniden markalaşacak. Uber'in web sitesine eklenen ''Uber Bike'' kısmı da bunun bir işareti.


Satın almayla ilgili açıklamalarda bulunan Jump CEO'su  Ryan Rzepecki; insanların, Jump ağındaki elektrikli bisikletlerle normal bireysel bisikletlerden üç kat daha fazla yolculuk yaptıklarını dile getirerek giderek yaygınlaşan elektrikli bisiklet trendine atıfta bulundu. Elektrikli bisikletlerin daha uzak noktalara daha hızlı bir şekilde gidilmesine olanak sağladığını vurgulayan Rzepecki elektrikli bisikletlerin insanları daha fazla eğlendirdiğini düşünüyor. Rzepecki Uber çatısı altında faaliyet göstererek bireysel araç sahibi olmanın giderek azalacağını ve insanlara verimli yolculuk seçenekleri sunacaklarını belirtti. 


Diğer ülkelerde de hizmet sunabilir  

Uber satın almanın şirkete ne kadara mal olduğunu açıklamış değil ancak konuya yakın kaynaklar Uber'in kasasından 100-200 milyon dolarlık bir miktarın çıktığını belirtiyor. Jump'ın sunduğu hizmetten faydalanmak için şirketin uygulamasını indirmek gerekiyor ancak yakın zamanda bu hizmetin Uber uygulamasından erişilebilir hale gelmesi bekleniyor. Öte yandan Uber'in bisiklet paylaşım ağını faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde hizmete sunması da şirketin gelecek hedefleri arasında. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim