Anlık Bildirim

Sürücüsüz Uber aracı ABD’de ölümlü kazaya karıştı! Sürücüsüz araç çalışmaları durduruldu

Sürücüsüz Uber aracı, otonom modda seyir halindeyken karşıdan karşıya geçmekte olan bir kadına çarptı. Olay sonucu kadın hayatını kaybederken şirket, tüm sürücüsüz araç çalışmalarını durdurdu.
Uber'in, Birleşik Devletler'in Arizona eyaletinde sürücüsüz araçlar için test ettiği Volvo marka XC90 model aracının bir yayaya çarptığı ve kaza sonucunda kimliği henüz açıklanmayan kadının hayatını kaybettiği belirtiliyor. 
Pazar günü saat 10:00 sularında ABD'nin Tempe şehrinde yaşanan olayda, yolda yürümekte olan 49 yaşındaki bir kadına sürücüsüz Uber aracının çarptığı ve kaza sonrası ağır yaralı kadının bölgedeki en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildiği gelen bilgiler arasında. Hastaneye kaldırılan kadının tedavi altına alındığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklanırken Uber; Pittsburgh, Arizona, San Francisco, Toronto ve Phoenix bölgesinde yürütmüş olduğu tüm sürücüsüz araç çalışmalarını askıya aldığını belirtti. 
 
Kazayla ilgili soruşturma devam ederken Uber aracının "otonom modda" seyir aldığı doğrulandı. Ölümle sonuçlanan kaza sonrası yolcu taşımacılığının önde gelen isimlerinden Uber, resmi Twitter hesabından yayınladığı bir mesaj ile hayatını kaybeden kişinin ailesine, tüm içtenlikle acılarını paylaştıklarını ve yerel yetkililerle iş birliği içerisinde olup olayı araştırdıklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9700 kez okundu.
32 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber, uber kaza ve uber ölüm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim