Anlık Bildirim

Uber, Londra'daki operasyonlarını sürdürmek için mahkeme karşısına çıkacak

Geçtiğimiz yıl Londra'daki işletme lisansı iptal edilen Uber, iptal kararını temyize taşıyarak operasyonları için yeniden lisans almayı planlıyor. Şirketin şehirdeki geleceği mahkeme kararına bağlı.

Uber, Londra'daki operasyonlarını sürdürmek için mahkeme karşısına çıkacak Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl eylül ayında Londra'da trafikten sorumlu hükümet organı olan TFL(Transport for London), Uber'in operasyonlarını sürdürmek için başvurduğu lisans yenileme talebini reddetmişti. Şirketin kamu güvenliği ile ilgili konularda sorumluluk almadığını vurgulayan TFL, Uber'in ayrıca şahit olduğu suçları bildirme ve sürücülerden sağlık raporu isteme konularında da yetersiz kaldığını açıklamıştı. Son olarak Uber'in kullandığı gizli yazılım olan Greyball'a dikkat çeken yetkililer bu şartlar altında şirketin Londra'da faaliyet göstermesinin mümkün olmadığını duyurmuştu.


Lisansın yenilenmesi için çalışıyor 

TFL'nin kararının ardından yaklaşık 9 ay geçti ve bu süre zarfında Uber, şehirdeki operasyonlarının son bulmaması için çeşitli adımlar attı. İngiltere'deki yönetim kadrosunu önemli ölçüde değiştiren şirket; sürücülerin işlediği suçları veya sürücülerin şahit olduğu suçları hızlı bir şekilde polis birimlerine iletmeye başladı. Bunlara ek olarak 7/24 canlı destek hattı kuran şirket sürücülerin sağlık raporları konusunda da daha hassas davranmaya başladı.


Tabi şirketin attığı bütün bu adımların arkasında Londra'daki operasyonların devamlılığı yatıyor. İngiltere'deki 50 bin Uber sürücüsünün 40 bini Londra'da çalışıyor ve şirket yine sadece Londra'da 3.5 milyon kullanıcıya sahip. Bu büyük pazarı kaybetmek istemeyen şirket, TFL'nin lisans yenilememe gerekçesi olarak sunduğu durumları da değiştirdiğini göstererek şimdi TFL'nin kararını temyize taşıdı. 


Bugün başlaması ve önümüzdeki üç gün boyunca devam etmesi beklenen temyiz sürecinde Uber İngiltere yetkilileri, lisans yenileme talebinin reddinin haksız olduğunu savunacak. Şirket normalde 5 yıllığına verilen işletme lisansı yerine, operasyonlarını TFL'nin talepleri doğrultusunda yenileyeceklerini ispatlamaları için 18 aylık bir lisans talep ediyor. Mahkemenin vereceği karara göre şirketin İngiltere'deki geleceği netlik kazanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim