Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk sürücüsüz araç yarışı yapıldı

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları kapsamında bu yıl ilk kez sürücüsüz araç yarışı yapıldı. Türkiye'nin ilk sürücüsüz araç yarışını Yıldız Teknik Üniversitesi kazandı.
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları kapsamında ilk kez sürücüsüz araç yarışı düzenlendi. Bu yarış, ülkemizde de ilk defa yapılan sürücüsüz araç yarışı oldu.

Otonom araçlar 120 metrelik bir parkurda yarıştı. Yol kenarında ve finish çizgisinde bulunan engellere çarpmadan yarışı bitirmenin mücadelesini verdi. Yarışa Yıldız Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden oluşan 5 takım katıldı. Parkuru birinci tamamlayan Yıldız Teknik Üniversitesi bu kategorinin birincisi olurken diğer takımlar parkuru tamamlayamadı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı, bu sene ilk defa gerçekleşen otonom yarışının biraz daha deneme amaçlı olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda katılımın artması bekleniyor.

Birincilere 25 bin lira ödül

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, yarın elektromobil kategorisinde 39, hidromobil kategorisinde 8 aracın final mücadeleleriyle sona erecek. Bu yarışlarda en az enerji tüketen ve en verimli araç olmak için mücadele edilecek.

Otonom araç kategorisinde birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi takımına 15 bin lira, elektromobil ve hidromobil birincilerine 25 bin lira verilecek. Ayrıca takımlara 15 bin liraya kadar "Yerli Ürün Teşvik", "En İyi Teknik Tasarım" ve "En İyi Görsel Tasarım" ödülleri de dağıtılacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim