Anlık Bildirim

Türkiye Deprem Tehlike Haritası, 22 yılın ardından yenilendi

AFAD ve devlet üniversiteleri tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlike Haritası, Resmi Gazete'de yayınlandı. Türkiye Deprem Tehlike Haritası, 1996 yılından beri ilk defa güncellendi.

Türkiye Deprem Tehlike Haritası, 22 yılın ardından yenilendi Tam Boyutta Gör

*AFAD 2018 Türkiye Deprem Tehlike Haritası 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası, 22 yılın ardından güncellendi. 1996 yılından beri ilk defa yenilenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'nin 30364 sayılı mükerrer sayısında yayımlandı.

ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversitesi, Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü ve AFAD yetkililerinin çalışmalarıyla hazırlanan haritanın detaylı hali, ilerleyen günlerde AFAD’ın internet sitesinden yayınlanacak.

Yenilenen harita ve buna ilişkin parametre değerleri sayesinde yeni yapılacak binaların deprem tehlikesine göre tasarlanması sağlanacak.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayınlandı

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ile ilgili karara ek olarak AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği de Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik ile; yeni yapılacak, değiştirilecek ve büyütülecek tüm binaların deprem tehlikesine göre tasarlanması ve güçlendirilmesi ile ilgili koşullar belirlendi. Deprem etkisi altında binaların tasarımı için Yönetmeliğin ekinde yer alan esaslar uygulanacak.

Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na ilişkin parametre değerlerinin verildiği karar, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11283 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiye deprem tehlike haritası, deprem ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim