Anlık Bildirim

Turkcell 10 Gbps hızındaki fiberi evlere getiriyor

Türkiye’de evleri ilk kez 1 Gbps internetle buluşturan Turkcell yine bir ilke imza atarak bu hızın 10 katı 10 Gbps’yi evlere getiriyor. 10 Gbps internet ile 100 GB'lık dosya 96 saniyede inecek.

Turkcell 10 Gbps hızındaki fiberi evlere getiriyor Tam Boyutta Gör

Turkcell, 10 Gbps’lik hızındaki fiber interneti bireysel müşterilere sunmak için tüm çalışmaları tamamladı. Dileyen kullanıcılar 10 Gbps’lik interneti yakın zamanda evine bağlatabilecek. Türkiye’de evleri ilk kez 1 Gbps internetle buluşturan Turkcell, başarılı bir hamleyle bu hızın 10 katını evlere getiriyor.

100 GB'lık Dosya 96 Saniyede İnecek

10 Gbps bağlantı hızı sayesinde internetten bir şey indirirken, oyun oynarken ve film izlerken uzun süre beklemeye gerek kalmayacak. Örneğin 100 GB dosya büyüklüğüne sahip bir oyunu 96 saniyede indirebileceğiz. Blu-Ray filmleri 19 saniyede, 15 şarkılık bir müzik albümünü 0,2 saniyede, 1 GB büyüklüğündeki bir dosyayı ise 0,8 saniye gibi kısa bir süre içinde indirebileceğiz. Tabi bu kadar hızlı indirme yapabilmek için kullandığınız donanımın buna uygun okuma ve yazma hızlarına ulaşabiliyor olması gerekiyor.

Pek tabiki böylesine ciddi hız artışının tek artısı indirme işlemlerindeki düşük bekleme süreleri olmayacak. Sıradan internet ile akıcı bir şekilde kullanması güç olan yeni teknolojilerin daha akıcı bir şekilde kullanılması mümkün olacak.

Örneğin VR ve AR içerikleri tüketmek kolaylaşacak. Canlı bir futbol müsabakasını, VR kaskın verebileceği en yüksek kalitede herhangi bir takılma sorunu yaşamadan izleyebileceğiz. Buluttaki dosyaları, sanki bilgisayarda yüklüymüş gibi hızlıca açabileceğiz.

10 Gbps hızındaki fiber paketler yakın zamanda Turkcell Superonline müşterilerinin kullanıma açılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14299 kez okundu.
103 kişi, toplam 115 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, turkcell superonline ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim