Anlık Bildirim

Türkçe Google Asistan Ocak ayı sonuna kadar herkese açılacak

Google’un sesli asistanı Türkçe dil desteğini bazı beta kullanıcılarına açmıştı. Google Türkiye’den gelen yeni haberle Ocak ayı sonuna kadar Türkçe Google Asistan’ın herkese açılacağı öğrenildi.
Türkçe Google Asistan Ocak ayına kadar açılıyor
Cep telefonları ve özel donanımlar üzerinde gündelik yaşamınıza yardımcı olmayı amaçlayan Google Asistan sonunda Türkçe desteğine kavuşuyor. Bazı beta kullanıcıları Türkçe Google Asistan'ı hali hazırda kullanabiliyordu ama herkese açık değildi. Google Türkiye bugün yaptığı açıklama ile Türkçe sesli asistanın Ocak ayı sonuna kadar tüm kullanıcılara açılacağını belirtti.

Neler yapılabilecek?

Türkçe Google Asistan’a aklınıza gelebilecek her türlü soruyu sorabileceksiniz. Hava durumundan, tatil günlerine ve maç sonuçlarına kadar tüm sorunuza yanıt alacaksınız. Akıllı telefonunuzu kontrol etme (Bluetooth’u kapat, video çek vs.), mesaj gönderme, müzik çalma, alarm ayarlama gibi bir çok işlem de sesli komutlar yardımıyla gerçekleştirilebiliyor. Hatta Türkçe Google Asistan’dan size fıkra anlatmasını bile isteyebileceksiniz. Yapabileceğiniz tüm işlemleri ve soru örneklerini görmek için Türkçe Google Asistan ile neler yapılabilecek? haberine göz atmanızı tavsiye ederim.

Google Asistan, İngilizce olarak uzunca bir süredir hizmetteydi ve yapay zeka özellikleri ile en iyi sesli asistan olmayı başardı. Türkçe asistan için uzun süren bekleyiş de sonunda son buluyor. Kısacası en geç Ocak 2019’da Türkçe Google Asistan’ı kullanmaya başlayabileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16269 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google asistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim