Anlık Bildirim

Türk yazılımcılardan milyonlarca kez indirilen mobil oyun: Sling Drift

İzmir'li iki Bilgisayar Mühendisi arkadaşın TÜBİTAK desteğiyle mobil platformlar için geliştirdikleri Sling Drift isimli araba oyunu, ilk haftasında dört milyon indirme rakamına ulaştı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okuyan 26 yaşındaki Mert Can Kurum'un, kendisi gibi Bilgisayar Mühendisi olan arkadaşı Zeren Tolga Kaçar ile mobil platformlar için geliştirdiği Sling Drift isimli araba oyunu bir hafta içinde dört milyon kez indirilerek rekor kırdı.

ABD'li şirket Tastypill ile işbirliği yapıldı

Türk yazılımcıların geliştirdiği mobil araba oyunu ABD'li şirket Tastypill işbirliği ile dünya çapında 22 ülkede en çok oynanan ilk 10 oyun arasına girmeyi başardı. Mert Can Kurum'un, TÜBİTAK'ın desteğiyle 4 ay önce kurduğu Ruby Games isimli yazılım şirketi kullanıcılara farklı kategorilerde birkaç eğlenceli oyun daha sunuyor. Öte yandan, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Zeren Tolga Kaçar ise böyle bir projede çalışmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.
Mert Can Kurum, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada herkesin oynamasını istedikleri bir oyun geliştirmek için yola çıktıklarını belirterek: "Günde yaklaşık 1 milyon kişi geliştirdiğimiz oyunu oynuyor. Böyle önemli bir hedefe çok kısa sürede ulaştığımızı düşünüyorum. Bizim yıllardır amacımız ve hayalimiz buydu. Tasarladığımız oyunu dünya oynuyor. Şirketi kurduğumuz ilk günden beri 'bir oyun yapalım tüm dünya oynasın' diyorduk. Çok gurur verici. Arkadaşlarımız ve tanımadığımız insanlar her gün oyunun skorunu yolluyor. Metroda giderken yanımızda oturanların bizim oyunumuzu oynadığına şahit oluyoruz. Onlara 'bu oyunu biz yaptık fikriniz varsa söyleyebilirsin' diyoruz." şeklinde konuştu.

Sling Drift indirme linkleri:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim