Anlık Bildirim

Turing mimarisi üniversitelerimizde anlatılacak

Yeni Turing ekran kartlarında gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini ön plana çıkaran Nvidia, şimdi de bunun eğitimini vermeye başladı. Ülkemizde bir dizi seminer gerçekleştirilecek.

Grafik pazarının hâkimi konumunda olan Nvidia bugüne kadar pek çok yenilik geliştirdi ve kullanıma sundu. Ar-Ge harcamalarına önemli bütçeler ayıran Nvidia ayrıca eğitim tarafına da büyük yatırımlar yapıyor. Profesyonel seviyede eğitimlerin yanında üniversitelerde konferanslar da düzenleyen firma ülkemizde de bir dizi eğitime başlıyor.

Eğitim atağı başladı

Firma ülkemizin önde gelen üniversitelerinde Turing mimarisini anlatacağı eğitim programlarıyla, öğrencileri, tasarımcıları, sanatçıları ve oyuncuları bir araya getiriyor. Eğitim kapsamında ışın izleme teknolojisinin gerçekçi aydınlatma, yansıma ve gölgeler için nasıl kullanıldığı gösterilecek; soru-cevap etkinlikleri ve RTX demo sistem deneyim alanıyla, öğrencilere bölüm ve alan ihtiyaçları doğrultusunda akademik gelişimleri için bilgilendirmeler yapılacak.      

Firmanın hedefi 2018 yılında İstanbul’da 15 üniversiteye gitmek. 2019 yılında ise Anadolu’ya da açılacak olan Nvidia toplamda 50 üniversitede seminerler gerçekleştirmeyi planlıyor.

30 Ekim Salı günü 17.30’da MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenecek etkinlikte, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi özelliğine sahip yeni GeForce RTX grafik platformu oyun severlerle buluşacak.

Bir sonraki eğitim, 31 Ekim Çarşamba günü, Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Hezarfen Ahmet Çelebi Konferans Salonu’nda saat 15:00'te gerçekleştirilecek. Nvidia’nın seminerlerdeki ana başlıkları aşağıdaki gibi olacak:

·         Gerçek Zamanlı Işın İzleme / Real-time Raytracing

·         DLSS / Deep Learning Super Sampling / Derin Öğrenme İle Süper-Örnekleme

·         Tüketici sınıfı ekran kartlarında, rakipsiz bir performans artışı ve gerçekçilik sağlayan RTX platformunun sağladığı teknik yenilikler

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim