Anlık Bildirim
 
Son dönemde donanım dünyasının en hararetli konularından birisi şüphesiz Nvidia’nın Turing GPU’lu çözümleriyle birlikte oyun dünyasına kattığı Ray Tracing ve DLSS. Peki firma yeni nesil kartlarından beklediğini alabildi mi? Son yayınlanan raporda işlerin yolunda gitmediğine işaret edildi.

Nvidia’nın henüz yeni yayınladığı basın bültenine göre firma Turing GPU’lu kartlarının satışından huzursuz. Öyle ki düşük seyreden üst segment kartların satışı sonucunda firma 2019 Q4 için öngördüğü 2.7 milyar dolardan 2.2 milyar dolara çekmiş durumda.

Nedenleri neler? 

Buna sebep olaraksa yukarıda bahsettiğimiz üzere Turing çözümlerinin yanı sıra ihtiyaç fazlası üretilen Pascal kartların yeni modellerin satışına engel olması da gösterilmekte. Sorunu daha iyi anlamak için biraz zamanda geriye gitmemiz gerekli.
Turing bekleneni vermedi: Nvidia gelir beklentisini düşürdü
 
Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın ortalarına doğru oldukça güzel giden kripto para borsası bir anda çakılmıştı. Tabi Nvidia’nın bu çöküşü daha uzun bir vadede gerçekleşeceğini tahmin etmesi ve buna yönelik de Pascal GPU’larının üretimini arttırması sonucunda pazarda düşen talepe bağlı bir stok fazlalığı yaşanmıştı.

Yüksek fiyatlandırma 

Derken, yeşil ekipten sürpriz bir duyuru gelmiş ve Turing kartları duyurulmuştu. Duyurulmuştu ancak yeni kartların tepe modellerindekinde izlenilen yüksek fiyat politikası çokça eleştirilmişti.
Turing bekleneni vermedi: Nvidia gelir beklentisini düşürdü
 
O aylarda donanım dünyasında firmanın eldeki bu GPU fazlalığını eritmek maksatlı yüksek fiyatlandırmaya gittiği yorumu sıkça tartışılmıştı. Görünüşe göre bu strateji piyasadaki Ray Tracing ve DLSS destekli oyun azlığı ile de birleşince ne yazık ki Turing modellerinde beklenen satış rakamlarına ulaşılamamış.

Pazardaki durum 

İlerleyen dönemde firma fiyatlarda indirime gider mi bilinmez ancak AMD’nin Radeon Vega 7’sinin yanı sıra bu yaz tanıtılması beklenen Navi çözümleriyle birlikte GPU pazarında rekabetin iyice kızışması bekleniyor.
Turing bekleneni vermedi: Nvidia gelir beklentisini düşürdü
 
Son dönemde sızıntılarını paylaştığımız GTX 1660 Ti ve GTX 1660 cevabıyla firma pazardaki dengeyi kendinden yana tutmayı başarabilecek mi zaman gösterecek.

4 ayda hisse değerindeki düşüş %50'nin üzerinde

Nvidia’dan gelen bu açıklamanın ardından firmanın hisselerinde de düşüş yaşandı. Zaten geçtiğimiz Ekim ayında en yüksek seviye olan 289.36$’ı gördükten sonra aralık ayına kadar düşerek gelen hisse değerleri en son 149$’ı gördükten sonra bir ay içerisinde toparlanarak 160$ görmüştü.
 
Buna karşın son açıklamayla bu rakamda %14.52’lik düşüş gerçekleşti ve 136.9$ görüldü. Bu haliyle firmanın hisse değerlerinde 4 ay içerisindeki düşüş %50’den fazla bir seviyeye ulaşmış durumda. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6541 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim