Anlık Bildirim

Trump'ın Çin'i terk edin açıklaması, ABD'li teknoloji devlerinin hisselerini düşüşe geçirdi

ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşı dev teknoloji şirketlerini etkilemeye devam ediyor. Başkan Trump'ın konu ile ilgili attığı tweet'ler bu şirketlerin hisselerinde düşüşe neden oldu.
ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşı sona ermekten çok uzak ve Başkan Donald Trump tarafından Cuma günü yayınlanan bir dizi tweet, birkaç Amerikan teknoloji devinin hisselerinin büyük oranda düşmesine neden oldu.

Trump yönetimi geri adım atmıyor

Trump yaptığı açıklamalarda, ABD merkezli teknoloji şirketlerinin Çin'de yer alan üretim tesislerini yerelleştirmeleri ve bu ülkeye alternatif bulmaları konusunda uyarı yaptı. Trump attığı tweet'lerde bu şirketlerin fikri mülkiyet haklarının çalındığını ve bundan kaçınmak için üretimlerinin ABD'ye taşınmasını istediğini belirterek şu cümleleri kullandı:
"Ülkemiz uzun yıllar boyunca Çin'e trilyonlarca dolar kaybetti. Fikri Mülkiyetimizi yılda 100 milyarlaca dolarlık bir oranda çaldılar ve devam etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin vermeyeceğim! Çin'e ihtiyacımız yok ve açıkçası onlarsız çok daha iyi oluruz."
Konuyla ilgili atılan bu tweet'ler Cuma günü bazı Amerikan teknoloji şirketlerinin hisselerinin önemli ölçüde düşmesine neden oldu. CNBC'ye göre Apple hisseleri yüzde 4.6 düşerken, Qualcomm ve Nvidia sırasıyla yüzde 4.7 ve yüzde 5.2'lik düşüş yaşadılar. Yaşanan bu krizden birinci derecede etkilenen şirketlerin başında gelen Apple ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4895 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisse, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim