Anlık Bildirim

Toyota ve Panasonic elektrikli araç pili üretmek için ortaklık kurdu

Reuters'in haberine göre otomotiv devi Toyota ve elektronik şirketi Panasonic elektrikli araç pili üretmek için ortak bir girişim başlatmaya hazırlanıyorlar. Konunun detayları haberimizde.
Japonya merkezli iki dev şirket Toyota ve Panasonic ortak bir girişim başlatmaya hazırlanıyorlar. Reuters da yer alan habere göre otomotiv ve elektonik pazarının iki dev markası elektrikli araç pili üretimi için güçlerini birleştirecekler.

Bu hafta resmi olarak açıklanacak

Otomotiv devi Toyota'nın %51'ine ve Panasonic'in de geri kalanına sahip olacağı bu ortak girişim, Toyota'nın elektrikli araç ortakları olan Mazda ve Subaru'ya da elektrikli araç pili sağlayacak. Reuters'in haberinde, kaynağın konu hakkında çok fazla bilgi vermeye yanaşmadığını da satır arasına eklemiş.
Bir Toyota sözcüsü iki şirketin 2017 yılında açıkladığı pil ortaklığı üzerinde çalıştığını ve konu hakkında yorum yapmayacaklarını ifade etti. Ancak resmi açıklamanın bu hafta başında olması bekleniyor. İki şirket arasındaki bu ortaklığın, Toyota'nın 2030 yılına kadar sıfır emisyonlu yaklaşık 1 milyon elektrikli araç satma planına yardımcı olacağı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim