Anlık Bildirim

Toyota uzun menzil gidebilecek güneş enerjili arabalar üzerinde çalışıyor

Japon otomotiv devlerinden Toyota'nın güneş enerjisiyle çalışan otomobiller üzerindeki çalışmalarını hızlandırıyor. Şirketin hedefi çok uzun menzil gidebilen güneş enerjili otomobiller.
Petrol bazlı yüksek performans sunan araçlarımız var ve ayrıca elektrikli otomobiller de gittikçe yaygınlaşıyor. Ancak Japon otomotiv şirketi Toyota'nın hedefi ise sonsuz enerjiye sahip olan güneş enerjili otomobiller.

Uzun vadede heyecan verici gelişme

Tesla daha ucuz maliyet ve uzun ömürlü piller üzerinde çalışmakla meşgul olsa da, Toyota güneş enerjili arabaların uzun bir süre boyunca çalıştırabilmenin yolunu bulmaya çalışıyor. Los Angeles Times'ın raporuna göre Toyota, Sharp ve Japonya'nın Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Organizasyonu bu projeyi geliştirmek için Toyota'nın Prius modelini test ediyorlar. Eğer projede başarı sağlanırsa bu dünya tarihinde çığır açan bir gelişme olacak.
Elektrikli arabalar petrol bazlı araçlara göre çok daha verimli. Ancak bir şarj istasyonuna ihtiyaçları var. Toyota ise güneş enerjili araçlarla birlikte arabaların şarj istasyonlarına bağımlı kalmalarını ortadan kaldırarak, arabaların gündüz topladıkları enerjiyi gece de kullanabilmelerini hedefliyor. Bu söylemlerin kulağa hoş geldiği bir gerçek ancak kısa vadede böyle bir projenin hayata geçmesi ise pek mümkün değil. En azından bu teknolojinin geliştirme aşamasında olması bile büyük bir ilerleme diyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4734 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, güneş enerjili otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim