Anlık Bildirim

Toyota Camry 14 yıl aradan sonra Avrupa'ya dönüyor

Satış rakamlarının yetersiz olması sebebiyle Avensis'in üretimine son veren Toyota, Avrupa'daki sedan boşluğunu Camry'nin hibrit versiyonu ile dolduracak. Toyota Camry 2019'da Avrupa yollarında olacak

Toyota Camry 14 yıl aradan sonra Avrupa'ya dönüyor Tam Boyutta Gör
 

Japon üretici Toyota, 14 yıllık aradan sonra Camry modelini Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. 2019’un ilk çeyreğinde bayilerdeki yerini alacak olan Toyota Camry, düşük satış rakamları nedeniyle üretimi durdurulan Avensis’ten kalan boşluğu dolduracak.

1982 yılından bu yana satışta olan ve global çapta 19 milyonun üzerinde satan yeni Toyota Camry sekizinci nesline ulaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl Detroit Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştiren araçta kendi kendini şarj edebilen hibrit sistem bulunuyor. Bu sistem, 2.5 litrelik dört silindirli benzinli ünite ile elektrikli motorun birleşiminden meydana geliyor.

Yeni Toyota Camry’nin Avrupa versiyonuyla ilgili detay vermeyen Japon üretici, aracın C-HR ve Prius modelleri gibi TNGA platformu üzerine kurulu olduğunun altını çiziyor. Ayrıca aracın sürüş ve yol tutuş gibi özelliklerinin Avrupa pazarına yönelik özel olarak ayarlanacağı belirtiliyor.

Yeni Toyota Camry Amerika’da üç farklı donanım paketiyle satışa sunuluyor. LE, SE ve XLE adı verilen bu paketler 27 bin 950 dolardan başlayıp 32 bin 400 dolara kadar esneklik gösterebiliyor. Avrupa’da satışa çıkacak versiyona ait özelliklerin ilerleyen zamanlarda detaylandırılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim