Anlık Bildirim

Toshiba sektörün ilk 14TB CMR HDD sürücüsünü geliştirdi

Depolama sektörünün önemli isimlerinden birisi olan Toshiba, geleneksel manyetik kayıt teknolojisi ile geliştirdiği ilk 14TB kapasiteli HDD sürücüsünü duyurdu.

Son dönemde HDD sürücü segmentinde sıkı bir kapasite yarışı başlamış durumda. SSD segmentinin yükselişini perdelemek isteyen üreticiler HDD ürünlerinde kapasite çıtasını sürekli arttırıyor. Çıta 14TB kapasiteye yükselmişken 16TB için çalışmalar da başladı.

Toshiba CMR 14TB HDD

Sektörün ilk 14TB HDD ürünü Western Digital tarafından duyurulmuştu. Toshiba da kendi 14TB HDD sürücüsünü duyurdu ancak önemli bir teknoloji ilk kez kullanılıyor.

Yeni sabit sürücüde CMR yani geleneksel manyetik kayıt teknolojisi kullanıyor. Birbirine paralel manyetik izler üzerine yazan bu teknoloji sunucu ve iş istasyonlarına daha hızlı entegre edilebildiği için avantajlı.

WD ise SMR yani işlenmiş manyetik kayıt teknolojisini kullanıyor. Birbirinin üzerine binen manyetik izler üzerine verilerin yazıldığı bu teknoloji daha ince ve daha yoğun sürücülere imkan tanıyor ancak benimsenmesi daha uzun zaman alacak.

Toshiba’nın yeni MG07ACA serisi 2 farklı modele ev sahipliği yapıyor. 14TB kapasiteli model 9 diskli. 12TB kapasiteli model ise 8 disk barındırıyor. Dönüş hızı 7200RPM iken arabirim de SATA 6Gbps.

Seride disk mekanizması bölümü Helyum ile dolduruluyor ve böylece sürtünme azaltılarak hem ısınma önleniyor hem de daha düşük enerji harcanıyor. Yeni seri 10TB kapasiteli modellere göre GB başına yüzde 50 daha verimli.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim