Anlık Bildirim

Toplu taşımada yüz tanıma ile turnikesiz geçiş başlıyor

Elektronik Biletleme Sistemi Projesi ile akıllı telefonlar ulaşım kartı veya bileti olarak kullanılabilecek. Üstelik yüz tanıma sistemi sayesinde turnikeler ortadan kaldırılacak.
Cep telefonlarını toplu taşımada bilet veya ulaşım kartı olarak kullanılabilecek. Elektronik Biletleme Sistemi Projesi ile turnikelerde ve toplu taşıma araçlarında ulaşım kartı yerine akıllı telefon kullanılabilecek. Proje, 2018 yılı içerisinde Kadıköy Ayrılık Çeşmesi durağında hayata geçecek.

Avrupa Birliğinden 4 milyon Euro arge desteği alan uluslararası akıllı ulaşım ve altyapı projesi ETS, Türk firması Elektronet A.Ş. liderliğinde 5 ülkeden 8 firma tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Metro, metrobüs, otobüs, vapur gibi toplu taşıma araçlarının turnikelerinde kullanılabiliyor.

Yüz tanıma ile turnikesiz geçiş

Yüz tanıma sistemi ile yolcular kart veya telefonlarını okutmak zorunda kalmayacak. Kaçak geçişlerin önüne geçmek için geliştirilen yüz tanıma sistemi sayesinde turnikeler kaldırılacak ve kuyruğun önüne geçilmiş olacak. Kaçak geçiş yapılması durumunda görevli kişilerin ekranına kaçak geçiş yapan kişinin bilgileri iletilecek.

Turnikeleri kullanımını ortadan kaldırmak için yola çıkan proje, 2018 yılının sonuna doğru Kadıköy Ayrılık Çeşmesi durağında denenecek. İlerleyen yıllarda ise Türkiye’de ve Avrupa’da bulunan pek çok şehirde kullanılmaya başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6948 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektronik biletleme sistemi, otobüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim