Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Toplasan bu fiyata olmaz "Sinerji DCZ1080 oyuncu kasası" inceleme

Bu videoda Sinerji'nin oyunculara yönelik hazırlamış olduğu kasası DCZ1080'in RGB aydınlatmalı kasasının tasarımını ele alıyor, bileşenlerini teker teker test edip oyun performansını sınıyoruz.
Kasasından başlayalım. In Win 509 Rog Edition. Full Tower form faktöründe, siyah kırmızı temalı, metal ve camdan oluşan, 14 kiloluk ağır bir kasa, çelik malzemesi bayağı sağlam hissettiriyor.
Sol yanında, kolaylıkla çıkarabileceğiniz Temperli bir cam yüzey var, temiz tuttuğunuz sürece pleksiden çok daha şık. E-ATX’e kadar anakart ve 37cm’e kadar ekran kartı takabildiğiniz kasaya 5 adet 3.5 veya 2.5 inç disk, önüne de 3 tane 12 veya 2 tane 14cm fan, veyahut 360mm radyatör takabileceğiniz, içi gerçekten geniş bir kasa.
Arkası kablo yönetimi için yeterince rahat, ki belirli ölçüde yapılmış olarak geliyor zaten.
Teknik detaylar. Anakartımız Asus Z270 ROG Maximus IX Hero. 6. ve 7. nesil işlemcileri destekleyen anakart tasarımıyla, RGB aydınlatmalarıyla, iki LED şerit çıkışıyla böyle pencereli bir kasaya yakışıyor, Aura Sync ile destekli tüm birimlerin aydınlatmasını isterseniz eşlenik olarak kontrol edebiliyorsunuz.
Dijital bir kontrolcünün emrindeki 10 fazlı kurulumu, Japon üretimi siyah katı kapasitörleri olsun hızaşırtmaya açık. İşlemci yükü düşük Intel I219-V ethernet yongası, Nichicon kapasitörlerle ve ESS Sabre DAC ile desteklenen SupremeFX S1220 kodeği de bir oyuncu sistemine yakışır bileşenler.
İşlemcimiz Intel’in 7. nesil Kaby Lake ailesinden, 14nm mimarili  i7 7700K. 4 çekirdek 8 izlekli işlemci, tüm çekirdekler için 4.5GHz’e çıkabiliyor Turbo ile. Özetle oyun için alınabilecek en güçlü 4 çekirdekli işlemci i7 7700K, bir GTX1080’i değil yeri geldiğinde iki GTX1080’i sürebilecek kadar güçlü.

Soğutmasından Cooler Master Seidon 240V, 240MM radyatörüyle sıvı soğutucu sorumlu. i7 7700K’yı normal Turbo hızı 4.5GHz’deyken stres testlerinde 73 derece civarında tutabiliyor, radyatördeki fanlar 2100 devir civarında normal bir ses üretiyor, kasanın içindeki diğer fanlar da yüke göre devirleniyor. Hızaşırtmayla elimizdeki yonga stabil bir şekilde 4.9GHz’e kadar çıkabildi lakin hız düşmese de fazlasıyla ısındı, hızaşırtılmış bir i7 7700K’nın oluşturduğu ısıyı, ani zıplamaları delid yapmadan kontrol altına almak kolay değil zaten.

RAM. G.Skill’in 2X8GB DDR4 3000MHz Trident Z RAM’lerinin görünümü için diyebilecek bir şey yok, pahalı olsalar da bence piyasadaki en iyi RGB RAM kiti.

Ekran kartı Asus GTX1080 Strix, lakin 11Gbps olanı, aynı zamanda da önceki nesline göre daha büyük bir soğutma bloğuna, daha serin çalıştığı içinde daha yüksek GPU hızına sahip. Üzerindeki fanlar boştayken duruyor, yük altında devreye giriyor, gerçi yük altında da hayli sessiz, duyuyabilir bir bobin zırıltısı da yok. Aydınlatması yatay konumlandırıldığı için çok varlık gösteremiyor lakin Aura Sync ile diğer ekipmanlarla uyumlu çalışıyor.

Sıra oyun testlerinde. Rise of the Tomb Raider’da FHD’de 140, 2K’da 91, ve 4K’da 46 kare/saniye elde etti sistem.
Hitman’de FHD’de 96, 2K’da 93, 4K’da 59 kare/saniye şeklinde, FHD ve 2K skorları birbirine çok yakın, bu test motorundan kaynaklı bir sorun.

Shadow of Mordor. FHD’de 176, 2K’da 108, 4K’da 71 kare/saniye, 4K’da da akıcı bir skor almış olduk bu testte.

Deus Ex: Mankind Divided’da FHD’de 80, 2K’da 55 ve 4K’da 30 kare/saniye aldı sistem.

Dirt Rally. FHD’de 150, 2K’da 135 ve 4K’da 83 kare/saniye. Bir yarış oyunu için akıcılıktan çok daha fazlası.

Witcher 3. Hairworks ayarları kapalı olmak üzere FHD’de 105, 2K’da 76 ve 4K’da 44 kare/saniye elde ettim.

Far Cry Primal. FHD’da 114, 2K’da 80 ve 4K’da 45 kare saniye.

Popülerliğini yitirmeyen GTA 5. FHD’de 147, 2K’da 99 ve 4K’da 48 kare/saniye skor aldı.

Böyle bir sisteme Asus PG248Q gibi FHD çözünürlükte ve 180Hz’e kadar çıkabilen, G-SYNC’li  bir monitör yakışır, öyle 60-75Hz’lik bir monitörle yazık olur böylesi bir oyuncu sistemi.
Favorim Overwatch’ta FHD çözünürlük ve Ultra detay ayarıyla 155 kare/saniyenin üzerinde, 170-180 kare/saniye civarında seyretti oyun.Tabiri caizse milli e-spor oyunumuz CS:GO’da ise 300 kare/saniye limitine takıldım desem yeridir, en nihayetinde rekabetçi oyunlar için fazlasıyla güçlü bir sistem.

Sistemi kendi sisteminiz ve diğer oyuncu sistemleriyle karşılaştırmak isterseniz 3D Mark TimeSpy testinden aldığımız skorlarla da karşılaştırabilirsiniz.

İki depolama biriminden biri Samsung 960 EVO 250GB’lık M2 SSD, diğeri Seagate 2TB Barracuda 3.5 inçlik HDD. SSD’nin performansına söyleyecek bir şey yok, segmentinde tepede, sistem 6-7 saniyede açılıyor ve teklemiyor, oyunların bazılarında yüklenme sürelerine artısı var ama 250GB ne kadar yeterli oyunlar için tartışılır.
2TB HDD burada devreye giriyor, sessiz ve bir HDD için olması gerektiği kadar hızlı.

Donanımlara Cooler Master’ın GM 750W’lık 80+ Bronze sertifikalı PSU’su güç veriyor. Sistemde olumsuz yorum yapabileceğim tek şey PSU’ fanının sesi oldu, boşta veya yükte fanı hep yüksek devirde çalışıyor, toplamda sistem aslında fazlasıyla sessiz ama tek başına PSU fanının sesini duyuyorsunuz, pek hoş değil.

Kasa fanları Cooler Master’ın MasterFan Pro 12CM’lik fanları, RGB aydınlatmaları şeffaf gövdeli diğer RGB fanlar kadar şiddetli ışık sağlamıyor belki ama fiyatı en uygun olanlarından.
Aura Sync desteği sayesinde diğer tüm Aura Sync uyumlu donanım ve ekipmanlarla eşlenik çalışabiliyor. Çıkardıkları ses minimal düzeyde, hava akışları da olması gerektiği kadar.

Sinerji DCZ1080. Kasanın fiyatı bu videonun çekildiği tarih itibarıyla 10.700TL. Sizin gibi ben de “bu sistemi kendim toplasam ne kadara toplardım” sorusunu sordum ve topladığımda 500-1000 lira kadar daha pahalı çıktı hesap, Sinerji onlardan adeta toplu mal çektiğiniz için sistemi daha uyguna getiriyor, bu gerçekten güzel bir artı.
Temperli camsız daha uygun fiyatlı bir kasa seçerdim, fanlara para yatırmazdım, RAM’leri RGB olsun diye pahalıya getirmezdim, PSU’yu en azından Silver sertifikalı bir şey alırdım gibi gibi birçok yorum yapılabilir ama ben bu kurulumu sevdim, aynı parçaları daha uyguna alayım, kurmasıydı, kablo yönetimiydi uğraşmayayım diyorsanız eğer Sinerji DCZ1080 tercih edilesi.
Sinerji’nin kafanıza yatabilecek daha birçok hazır sistemi var, aynı şekilde daha uyguna gelebiliyorlar, göz atın derim.
Sinerji DCZ1080'e kendi sitesinden erişmek isterseniz;
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim