Anlık Bildirim

Tomruk taşımak için sürücüsüz kamyon geliştirildi

Einride tarafından geliştirilen sürücüsüz ve elektrikli tomruk kamyonu T-log, Goodwood Hız Festivali'nde sergilenen en ilginç araçlar listesine girmeyi başardı. İşte Einride T-log'un özellikleri:

Tomruk taşımak için sürücüsüz kamyon geliştirildi Tam Boyutta Gör
 

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Goodwood Hız Festivali oldukça ilginç araçlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sürücüsüz teknolojiler üzerinde çalışmalar yapan ve bu kapsamda daha önce otonom ve elektrikli kamyonu T-Pod’u tanıtan Einride, bu kez de festivale T-log adını verdiği elektrikli ve otonom tomruk kamyonu ile katıldı.

Tasarımından da anlaşılacağı üzere İsveçli üreticinin daha önce tanıttığı T-Pod üzerine geliştirilen kamyon, üzerinde sürücü için herhangi bir alan barındırmıyor. Yalnızca otonom sürüşe odaklanan T-log, gerektiği zaman kilometrelerce uzaktan da kontrol edilebiliyor. Otonom sürüş teknolojisi için de Nvidia Drive platformunu kullanıyor.

Güç aktarma organları dahilinde 200 kWh kapasitede batarya paketi bulunduran T-log, şirketin iddiasına göre tek şarjla 200 km yol katedebiliyor. Üzerindeki elektrikli motorun teknik verileri henüz açıklanmayan sürücüsüz tomruk kamyonu, saatte maksimum 85 km hıza ulaşabiliyor. 7 x 2.5m boyutlara sahip T-log’un ağırlığı tamamen yüklendiğinde 26 tona ulaşıyor.

Fiyatı ve üretim tarihi henüz açıklanmayan T-log, sahip olduğu teknoloji sayesinde kendi türündeki diğer kamyonlarla da iletişim kurabiliyor. İşte Einride T-log’un bazı özellikleri;

Yükleme kapasitesi

15 euro palet

Menzil

Tek şarjla 200 km

Maksimum hız

85 km/s (limitli)

Batarya kapasitesi

200 kWh

Boyutlar

7 x 2.5m

ağırlık

Tam yüklü olarak 26 ton

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim