Anlık Bildirim

Timehop platformu siber saldırıya uğradı

Siber saldırganların son kurbanı Timehop uygulaması oldu. 20 milyondan fazla kullanıcının verileri bu saldırıda ele geçirildi. Saldırı yöntemi ise geç fark edilmiş.

Kullanıcıların geçmiş yıllardaki kayıtlarına erişebildiği ve saklayabildiği popüler Timehop platformu saldırıya uğradı. Milyonlarca kullanıcının kişisel verisinin çalındığı ifade ediliyor.

Geç fark edildi

Timehop uygulaması Facebook hesabı ile giriş yaptıktan sonra Facebook, Instagram, Twitter ve Swarm hesaplarınızdan aktiviteleri topluyor ve bir günlük oluşturuyor. Ayrıca cihazınızdaki resim ve videoları da analiz ediyor. Uygulama oldukça fazla ilgi görmüş ve geliştirici zaman içerisinde önemli yatırımlar da almıştı.

Saldırının 4 Temmuz günü gerçekleştiği ifade ediliyor. Yaklaşık 21 milyon kullanıcının isimleri, email adresleri ve telefon numaraları saldırganların eline geçmiş durumda. Bununla birlikte içerikler ve sohbetlere dokunulmamış.

Saldırganların ağda bir açık bularak yönetici gibi sunuculara girdiği ifade ediliyor. Aslında yönetici hesabı Aralık 2017 tarihinde açılmış ancak veri çalınmadığı için güvenlik mühendisleri fark etmemiş. Yine de 4 kere hesaba giriş yapılmış.

Geliştirici ekip şimdi sahte hesabın nerelere eriştiğini bulmaya çalışıyor. Tüm kullanıcılar tedbir olarak devre dışı bırakıldı. Uygulamaya giriş yaparak yeniden sosyal ağları bağlamaları gerekiyor. Telefon numarası ile kayıt olanların ise operatörü ile iletişime geçmesi istendi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim