Anlık Bildirim

The Witcher yazarı CD Project Red’den 16 milyon dolar telif ücreti istiyor

Andrzej Sapkowski serinin bu denli popüler olacağını tahmin edemediği için o dönem yapılan anlaşmanın adaletsiz olduğunu ve kendisine telif hakkı ödenmesi gerektiğini ifade ediyor.

The Witcher serisiyle oyun dünyasında büyük bir başarı yakalayan CD Projekt Red, dev stüdyolardan birisi haline gelmişti. Şimdi serinin yaratıcısı olarak gösterebileceğimiz Andrzej Sapkowski bu başarıdan pay istemeye başladı.

İlginç talep

Aslında The Witcher firmanın orijinal hikayesi değildi. 1997 yılında yani kuruluşundan 3 yıl sonra orijinal bir hikâye arayan ekip, Andrzej Sapkowski’nin roman serisinden etkilendi ve haklarını satın almaya karar verdi.

O dönem Sapkowski romandan uyarlanacak oyun serisini kimsenin satın almayacağını düşündüğü için sadece haklarını sattı ve bir kar ortaklığı istemedi. CD Projekt Red bu seri ile 2 milyar dolar değere ulaşınca yazarın aklı başına gelmiş.

Sapkowski ilk etapta kar paylaşımlı bir anlaşma yapmadığı için hatalı olduğunu kabul ediyor ancak bu denli büyük bir gelir etmesinin kendisine haksızlık olduğunu belirtiyor. Ayrıca imzaladığı sözleşmenin ilerleyen yıllarda bir hak talep etmesini engellemediğini de sözlerine ekliyor.

Sapkowski’nin 16 milyon dolarlık telif ücreti isteyen mektubunu aldıktan sonra CD Projekt Red sitesi üzerinden yayınlamış ve bir de cevap eklemiş. Yazara her daim saygı duyduklarını ifade eden firma yapılan sözleşmenin kurallara uygun olduğunu ve ekstra bir ödemenin söz konusu olmadığını vurguluyor. Yönetim kurulu ise Sapkowski ile bir çözüm yolu bulmak için görüşme trafiği içerisinde.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6535 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
the witcher, cd projekt red ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim