Anlık Bildirim

The Lion King, gişedeki macerasına rekorlarla başladı

Aslan Kral, 25 yıl sonra yenilenmiş haliyle beyaz perdeye geri döndü. Gişedeki macerasına hızlı başlayan film, ilk haftasında iki farklı rekoru eline geçirmeyi başardı.
Disney'in merakla beklenen yeni Aslan Kral filmi, nihayet geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Tüm dünyada büyük bir ilgiyle karşılanan film, gişedeki ilk haftasında beklendiği gibi oldukça başarılı bir performans gösterdi. The Lion King, ilk hafta sonunda dünya genelinde tam 531 milyon dolar hasılata ulaşmayı başardı.

BoxOfficeMojo'nun yayınladığı verilere göre The Lion King, Kuzey Amerika'daki ilk hafta sonunda toplam 185 milyon dolarlık hasılat elde etmiş. Bu hasılat rakamıyla The Lion King şu anda temmuz ayı vizyona giren filmler arasında tarihin en hızlı açılışını yapan filmi olmayı başardı. Rekorun bir önceki sahibi 2011 yılında vizyona giren Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'ydi.

The Lion King bir animasyon filmi olarak değerlendirecek olursak film ayrıca Incredibles 2'yi geride bırakarak ilk hafta sonunda en çok hasılat elde etmeyi başaran animasyon filmi rekorunu da eline geçirmiş oldu. Ancak The Lion King'in bir live action mı yoksa animasyon olarak mı değerlendirilmesi gerektiği konusunda tartışmalar hala sürüyor.

Disney, tüm dünyada gişeyi domine ediyor


2019'un ilk yedi ayını artık neredeyse geride bıraktık. Bu süreçte Disney'in dünya genelinde gişeleri ağır bir şekilde domine ettiğini görüyoruz. Avengers: Endgame, Captain Marvel, Aladdin ve Toy Story 4 şu anda 2019'un en çok hasılat elde eden ilk beş filmi arasında yer alıyor. İlk beşin diğer filmi ise Sony tarafından yayınlanan ancak Marvel Stüdyoları'yla ortaklaşa geliştirilen Spider-Man: Far From Home. Yani The Lion King ile birlikte Disney şu anda yılın en başarılı ilk altı filminin beşine sahip oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6082 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
the lion king, aslan kral ve
4 etiket daha Disney sinema film Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim