Anlık Bildirim

The Boring Company garajları doğrudan tünele bağlayacak

Elon Musk'n kazı şirketi The Boring Company, sürücülerin garajını terk etmeden doğrudan yer altındaki tünellere bağlanabilmesi için bir prototip üzerinde çalışıyor.

The Boring Company garajları doğrudan tünele bağlayacak Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk'ın trafik sorununu çözmek için kurduğu kazı şirketi The Boring Company, otomobiller için 30 kata varan çok katlı tüneller inşa etmek için yola çıksa da şu sıralar farklı müşteri kitlelerine hizmet sunmaya çalışıyor. Loop gibi kendine has toplu taşıma sistemleri geliştiren şirket geliştirdiği toplu taşıma sistemleri için de tüneller kazarak araç kullanmayan kişileri de müşterileri arasına eklemeyi hedefliyor. Şirketin geliştirdiği son ulaşım çözümü ise biraz daha lüks. The Boring Company sürücülerin garajlarından doğrudan tünele bağlanmalarını sağlayacak bir sistem prototipi inşa ediyor.


Garajdan tünele yolculuk 

Aracın, garajı terk etmeden doğrudan tünellere bağlanabilmesi için çalışmalara başlayan şirket kazı yapmak ve sistemin bir prototipini inşa etmek için Hawthorne Belediye Meclisi'nden onay aldı. Kazılara başlamak içinse SpaceX genel merkezinin yakınından bir arazi satın alan The Boring Company, arazide kazı yaparak aracı yer altına taşıyacak olan elektrik kızak sistemini ve tünelle garaj arasındaki bağlantı yollarını inşa edecek.


 

Tabi prototip inşasının, arazinin bitişiğinde olan caddedeki trafik akışını engellememesi ve herhangi bir kazaya neden olmaması gerekiyor. Bu konularda da yetkililerden onay alan şirketin prototipin kullanıcılar tarafından denenmesine izin verip vermeyeceği ise şu an için belirsiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim