Anlık Bildirim

Tesla, üretim bandını otonom hale getirecek kablo türünün patentini aldı

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin üretim bandını otonom hale getirmeyi amaçlarken şirket üretimde kablo karmaşasını azaltacak ve robotların kullanımını kolaylaştıracak bir patent aldı.

Tesla, üretim bandını otonom hale getirecek kablo türünün patentini aldı Tam Boyutta Gör
 

Tesla bir süredir üretim bandını otonom hale getirmeye çalışıyor ancak bu çalışmalar Model 3'ün üretim sürecinde ters tepmişti. Şirket CEO'su Elon Musk'ın da kabul ettiği üzere şirket, Model 3'ün üretim sürecini otonom hale getirmeye çalışırken bazı hatalar yapmış ve bu hataların sonucunda üretimde darboğaz yaşanmıştı. Bu hatalardan biri de üretim bandına eklenen robotların işi hızlandırmak yerine insanlardan daha düşük performans göstermesiydi. Şirketin aldığı yeni patent bu hataların tekrarlanmasını engelleyebilir.


Kablo karmaşası azalıyor 

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından paylaşılan belgelere göre Tesla, yeni bir kablo türünün patentini aldı. Şirketin kablo türünü değiştirerek üretim bandında otonoma geçiş sürecini hızlandırması kulağa ilginç gelebilir ancak üretim bandındaki kablo demetleri şirket için gerçekten büyük bir problem. Model S'in üretim bandında 3 kilometre uzunluğunda kablo demeti kullanan şirket Model 3'te bu uzunluğu 1.5 kilometreye çekmeyi başarmıştı. 


Bu yılın sonuna kadar ortaya çıkması beklenen Model Y'de ise bambaşka bir üretim bandıyla karşılaşabiliriz. Nitekim Elon Musk Model Y'nin üretim hattını “Alien Dreadnought” olarak isimlendirmiş ve bu dünyaya ait olmayan, bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir uzay gemisini andıran yapıda olacağını dile getirmişti. Çok sayıda robotun görev alacağı Model Y'nin üretim hattını hazırlamaya başlayan şirket bu üretim bandındaki kabloların uzunluğunun 100 metreyi aşmamasını amaçlıyor. Bunun için şirketin patentini aldığı yeni kablo türü kullanışlı olabilir.


Şirket ''yapısal kablo'' olarak adlandırdığı yeni kablo türünün avantajlarını patent dosyasında açıklamış durumda. USB kabloları ve HDMI kabloları gibi geleneksel kabloların; insanlar tarafından farklı noktalardaki veya farklı cihazlardaki bağlantı elemanlarına kolayca bağlanabildiğini belirten Tesla bu işin robotlar için zor ve zahmetli olduğunu vurguluyor. Robotların yeterince sert olmayan, fazla esnek olan ve robotlar tarafından kolayca yönlendirilemeyen geleneksel kablolar, üretim bandında robotların verimli çalışmasına engel oluyor.


Robotlar kolayca yönlendirebilecek 

Bir ya da daha fazla teli içinde barındıran böylece farklı bağlantı noktalarına uygun olan yapısal kablonun en az bir ucunun robotları kavraması ve yönlendirmesi için uygun sertlikte olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak kabloda yer alan bağlantı girişleri aynı doğrultuya uzanacak. Bu sayede robotların tek bir yapısal kabloyla çok sayıda cihazı kablo karmaşası yaşanmadan uygun bağlantı noktalarına bağlaması mümkün olacak.


Tabi bu kablo türünün patentinin alınmış olması yapısal kablonun hemen kullanılacağı anlamına gelmiyor ancak Tesla'nın bu patenti yakın zamanda kullanması ve yeni üretim bantlarında test etmesi bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim