Anlık Bildirim
Yazılım mühendisi ve YouTuber Amie DD, Tesla'nın Model 3 aracının ''keycard'' yani kart-anahtar aygıtının önkoluna nakledilmesiyle ilgili bir video yayımladı. Amie DD yeni nakil sayesinde, akıllı tefonu ve yedek anahtar kartı yanında olmasa bile arabasını kullanabilecek.

Kart, çözücü maddeler içerisinde çözüldü

Amie DD kartın içindeki verileri elektronik olarak elde edip aktarmak yerine, kartın içindeki mikroçipi elde etmek için kartı aseton içerisinde çözdü. Daha sora mikroçipi, vücudu tarafından reddedilmemesi için bir çeşit biyopolimer maddenin içerisine yerleştirdi. Biyopolimer madde içerisindeki çip; vücut modifikasyon stüdyosu adı verilen bir stüdyoda Amie DD'nin ön koluna nakledildi.

Amie DD koluna yerleştirdiği çipi denediğinde çipin gerçekten işe yaradığını gözlemledi. Ancak çipin işe yaraması için kolun araçtaki okuyucuya çok yakın bir mesafede tutulması gerekiyor.

Tesla arabaları anahtar içermiyor


Tesla'nın ürettiği model 3 araçların kilitleri, ''keycard'' olarak adlandırılan çipli kartlar yardımıyla veya akıllı telefonlar ile açılıyor. Tesla'nın model 3 araçları alışılagelmiş anahtarı kullanmıyor hatta aracın anahtar delikleri bile bulunmuyor.



Amie DD koluna çip nakledilen ilk insan değil


Amie DD adlı yazılım mühendisinden önce de benzer uygulamalar gün yüzüne çıkmıştı. Örnek olarak İsveç'te binlerce insan da benzer uygulama ile cerrahi olarak yerleştirilmiş mikroçipleri kullanmaya başladı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim