Anlık Bildirim

Tesla, ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle elektrikli otomobillerindeki periyodik bakımı kaldırdı

Tesla, elektrikli otomobillerin, içten yanmalı motorlara göre daha az yıprandığını açıkladı ve Tesla sahiplerinin otomobillerini periyodik bakıma getirmelerine gerek kalmadığını duyurdu.
Garantiyi sürdürmek ve yolda güvende olmak istiyorsanız, arabanıza düzenli olarak bakım yaptırmanızın gerektiğini biliyorsunuz. Ancak Tesla'nın elektrikli otomobillerde artık durum böyle değil. Şirket bundan böyle periyodik bakım döngüsünü tamamen iptal ettiğini açıkladı. Bundan böyle Tesla otomobiller sadece tamir için bakıma girecek.

Elektrikli otomobiller daha az yıpranıyor

CNet'teki bir rapora göre, Tesla önceki yıllara ait verileri değerlendirdi ve Elon Musk'ınn elektrikli otomobillerinin beklenenden çok daha az yıprandığını tespit etti. Bu nedenle Tesla şu anda periyodik bakım tavimini iptal ediyor ve Tesla müşterilerini yalnızca tamirler için bakıma çağırıyor. Bu durumun araçların garanti süresini etkilemeyeceği belirtilirlen, sürücülerin sadece her iki yılda bir fren hidroliğininin kirlenip kirlenmediğinin kontrol ettirmeleri gerekecek.
Tesla gibi elektrikli araçların, içten yanmalı motorlara sahip olanlara göre daha az aşınma ve yıpranma gösterdikleri açıklanırken, bu durum elektrikli otomobillerde çok daha az hareketli parça olmasına bağlanıyor. Tesla'nın son dönemde satışlarının da oldukça iyi olduğunu ve şirketin şimdilik en önemli sorununun araçların müşterilere teslim edilmesi olduğunu da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15817 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, bakım ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim