Anlık Bildirim

Tesla, sert bir mail ile çalışanlarını bilgi sızdırma konusunda uyardı

Çalışanların dışarı sızdırdığı ticari bilgiler Tesla için büyük kayıplara sebebiyet verdi. Sert bir uyarı maili gönderen firma, dışarı bilgi sızdırılanların başına gelecekleri anlattı.
Tesla’dan sert uyarı maili Tam Boyutta Gör
Her firmanın, içeriden bilgi sızdırılması konusunda haberleri geliyor. Tesla da bu durumdan en çok etkilenen firmalardan biri. Öyle ki geçtiğimiz senelerde bir çalışanın sızdırdığı bilgi sebebiyle firma, kayıpları için 167 milyon dolarlık dava açmıştı. Dışarı bilgi çıkmasının önünü kesmek isteyen Tesla, çalışanlarına sert bir uyarı maili yolladı.

“Başınıza geleceklere örnekler”

Güvenlik ekibi tarafından hazırlanan bu mail tüm çalışanlara yollanmış. İçerisinde, firmanın başarısızlıklarını görmek isteyen kişilerin bilgi çalmaya çalıştığı gibi konular bulunuyor. Özellikle LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi mecralarda çalışanlarının dikkatli olmasını isteyen firma, dikkatli olmazlarsa başlarına gelecekleri de belirtiyor.

Daha önce yaşanan işten atılma, büyük maddi davalar ve cezai yaptırımlar tek tek mail içerisinde yazıyor. Kısacası çalışanlara tam anlamıyla gözdağı veriliyor. Son olarak işe girerken imzaladıkları gizlilik sözleşmesi de tekrar hatırlatılmış.

Piyasa değeri 42 milyar dolar olan Tesla'yı, üretim adetleri gibi basit sızıntılar bile etkileyebiliyor. Yani uyarı maili atmak oldukça normal. Tesla bu konuda yalnız da değil. Daha öncesinde Apple gibi farklı firmaların uyarı maillerini de gördük. Çalışanlara yollanan bu mailin basına sızdırılması ise ilginç bir ironi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim