Anlık Bildirim

Tesla Türkiye'de fabrika açacak iddiası!

Türk otomotiv sektörünün önemli tedarikçi şirketlerinden birinin yöneticisi, Tesla'nın Türkiye'de fabrika kurmak için çeşitli araştırmalar yaptığı iddiasında bulundu. Detaylar haberimizde..

Tesla Türkiye'de fabrika açacak iddiası! Tam Boyutta Gör
 

2018 yılı sona ermeden Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanan ve bu konudaki çalışmalarına hız veren Tesla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Aldığımız duyumlara göre Tesla, İstanbul’da açacağı mağaza ve servisin yanı sıra Türkiye’de üretim tesisi kurmak için çalışmalar yürütüyor.

Türk otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden birinin yöneticisi, Tesla’nın Türkiye’de fabrika açmak için kapalı kapılar ardında fizibilite araştırmaları yaptığını dile getirdi. Fabrikaya yatırım yapma kararı almadan evvel gerekli bilgileri toplayan ABD merkezli üreticinin lokasyon olarak Kocaeli ve çevresini düşündüğü belirtildi.

Tesla’nın Türkiye’de fabrika açma kararında son dönemdeki ilave vergi uygulamasının da etkili olduğu düşünülüyor. Zira Türkiye’nin ABD’ye uyguladığı vergi yaptırımı söz konusu ülkeden ithal edilen otomobilleri de kapsıyor. Bu da Türkiye’ye giriş yapacak Tesla modellerinin olması gerekenden çok daha pahalıya satılması anlamına geliyor.

Öte yandan Tesla’nın İstanbul’daki Zorlu Center’da açacağı ilk mağaza için çalışmalar sürüyor. ABD merkezli üretici LinkedIn üzerinden yayınladığı iş ilanlarıyla Türkiye’deki operasyonları için çalışan arayışına devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9940 kez okundu.
45 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla türkiye, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim