Anlık Bildirim

Tesla Roadster, SpaceX performans paketine sahip "çılgın" bir araç olacak

Yıllık olağan genel kurul toplantısında Tesla Roadster'ın geleceği hakkında da konuşan Elon Musk, yeni nesil Tesla Roadster'ın SpaceX adında bir performans paketine sahip olacağını dile getirdi.

Tesla Roadster, SpaceX performans paketine sahip 'çılgın' bir araç olacak Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurul toplantısında yüzde 80’in üzerinde oy alarak görevine devam eden Elon Musk, Model 3’ün üretiminde gelinen nokta dahil merak edilen pek çok konuya açıklık getirdi. Tesla’nın gelecek planlarıyla ilgili de konuşan Musk, merakla beklenen Tesla Roadster’ı da es geçmedi. Daha önce bir Roadster prototipini SpaceX aracılığıyla uzaya gönderen Elon Musk, bu kez de yeni nesil Tesla Roadster’ın opsiyonel olarak SpaceX performans paketiyle birlikte satışa sunulacağını açıkladı.

Yıllık olağan genel kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla Semi ve Tesla Roadster’ın üretim versiyonlarının daha önce ortaya çıkarılan prototiplerden çok daha etkileyici olacağının altını çizdi. “İlk ortaya çıkardığımız Roadster’ı performans açısından baz model olarak görebilirsiniz” şeklinde konuşan Musk, “SpaceX performans paketine sahip olacak yeni nesil Roadster çok çılgın bir şey olacak” açıklamasında bulundu.

"Elektrikli araçların gücünü herkese göstereceğiz" 

Elon Musk, “Elektrikli araçların her yönüyle benzinli araçları geride bırakabileceğini göstermek bizim için çok önemli. Bunu da Roadster ile başaracağız. Çünkü benzinli araçlar hala bir tür halo etkisine sahip. Biz bu etkiyi yıkıp elektrikli araçların gücünü herkese göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Tesla tarafından yapılan daha önceki açıklamalarda yeni Roadster’ın üç ayrı motordan güç alacağı belirtilmiş fakat güç değerleri açıklanmamıştı. Teorik olarak 10.000 Nm tork değerine sahip olması beklenen aracın 0-100 km/s değeri 1.9 saniye olacak. Tesla Roadster’ın ulaşacağı maksimum hızın ise 402 km/s olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim