Anlık Bildirim

Tesla, Gigafactory 4 için keseceği ağaçların üç kat fazlasını dikeceğini taahhüt etti

Tesla, Gigafactory'nin dördüncüsü için Almanya'da tahsis edilen bölgenin ormanlık alan olmasından dolayı burada keseceği ağaçlara karşılık farklı bir bölgede, üç kat fazla ağaç dikeceğini duyurdu.

Tesla, Gigafactory 4 için keseceği ağaçların üç kat fazlasını dikeceğini taahhüt etti Tam Boyutta Gör

İçinde bulunduğumuz hafta içinde Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla’nın Gigafactory 4’ü nereye inşa edeceğini duyurdu. Alman yetkililerin çabalarının sonuç verdiği fabrika inşaatı, ülkenin Berlin şehrinde gerçekleşecek.

Yaklaşık 300 hektarlık bir alana inşa edilmesi planlanan 4. Gigafactory için Tesla ne yazık ki ciddi miktarda ağaç kesecek. Aşağıdaki fotoğrafta da görülebileceği üzere, Tesla için tahsis edilen alan ormanlık bir bölge içinde yer alıyor.

Alman otomotiv devi BMW de bundan yaklaşık 20 yıl önce benzer bir durumla karşılaşmış ve ormanlık alana inşa edilmesi gereken fabrika, Alman kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratmıştı. Be sebeple şirket, fabrikasını Leipzig kentinde açmaya karar vermişti.

Tesla için benzer bir baskı oluşur mu bilinmez ancak Elon Musk’ın Alman yetkililere, kestiği ağaç miktarının 3 katını farklı bir bölgeye dikeceğinin sözünü verdiği belirtiliyor. Son günlerde ağaçlandırma projelerine ciddi bağışlar yapan Elon Musk’ın bu konuda Alman kamuoyuna güven verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Tesla CEO’su her şey planlandığı gibi giderse Almanya’daki fabrikanın 2021 yılının sonunda faaliyete geçeceğini umduğunu belirtmiş.

Tesla’nın ikisi ABD ve diğeri Çin’de olmak üzere üç Gigafactory’si daha bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6404 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, gigafactory 4
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim