Anlık Bildirim

Tesla, Çin'deki Model S'in neden park halindeyken alev aldığını açıkladı

Çin'in Şangay kentindeki bir otoparkta park halindeyken alev alan Model S'in üzerindeki sis perdesi kalktı. Olayla ilgili incelemesini tamamlayan Tesla aracın neden yandığını açıkladı.
Geçen Nisan ayında, Çin'in Şangay kentinde bulunan bir otoparkta park halindeki Tesla Model S'in alev alarak patlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Güvenlik kameraları tarafından an be an kayıt altına alınan olayın ardından Tesla bir açıklama yaparak konuyla ilgili araştırma başlattığını duyurdu.
İncelemelerini tamamlayan şirket 21 Nisan'da Şangay'da meydana gelen olayı açıklığa kavuşturdu. Tesla, ilk nesil Model S'in tek bir batarya modülündeki arıza nedeniyle alev aldığını belirtti. Yeraltı otoparkında meydana gelen patlama, elektrikli otomobilin yanındaki diğer araçların da hasar görmesine neden olmuştu.

Şirket güncelleme yaptı

Tesla bir daha bu tür olayların yaşanmaması adına hemen harekete geçti. Şirket Model S ve Model X araçlarındaki şarj ve termal yönetim ayarlarını bir OTA güncellemesi ile revize etti. Söz konusu güncelleme pilin daha fazla korunmasına ve pil ömrünün artırılmasına yardımcı olacak. Tesla, elektrikli otomobillerin yanma ihtimalinin benzinli araçlara kıyasla 10 kat daha düşük olduğunu söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
42412 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim