Anlık Bildirim

Tesla, Çin'de park halindeyken yanan Model S videosunun gerçekliğini araştıracak

Tesla, geçtiğimiz günlerde Çin'de meydana geldiği iddia edilen bir Model S yangınını araştırmak üzere ülkeye bir ekip gönderdi. Yayınlanan videolarda aracın durduk yere alev aldığı görülüyor.
Elektrikli otomobillerde büyük bataryalar mevcut olduğu için, geçmişte akıllı telefonlarda gördüğümüze benzer patlaması veya alev alması korkusu var. Neyse ki bu zamana kadar böyle bir habere rastlamadık. Ancak Çin'deki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntü, Elon Musk'ın Tesla'sını biraz endişelendirmiş görünüyor.

Videonun doğruluğu araştırılıyor

Çin sosyal medya sitelerinde Tesla Model S aracın birden bire alev aldığını ve akabinde de patladığını gösteren videolar dolaşıyor. Görüntülerde arabanın park halinde olduğu ve içinde de kimsenin olmadığına şahit oluyoruz. Bu olay Çin'de en çok konuşulan haberlerin başında geliyor. 

Tesla Model S'nin nasıl alev aldığı ve videonun gerçek olup olmadığı henüz net değil ama bu şirketin alarma geçmesine neden oldu bile. Tesla temsilcisi Reuters'e verdiği demeçte: "Olayın gerçekliğini anlamak için hemen sahaya bir ekip gönderdik. Şimdiye kadar bildiğimiz tek şey, olayda kimsenin zarar görmediği." ifadelerini kullandı. Tesla'ya göre benzinle çalışan arabalara kıyasla, Tesla otomobillerin yanma ihtimalinin 10 kat daha az olduğu belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim