Anlık Bildirim

Tesla, 123 bin aracını direksiyon sorunu nedeniyle geri çağırdı

Amerika merkezli üretici, dünya genelinde görülen bir direksiyon problemi nedeniyle 123 bin Model S sedan aracını geri çağırdığını duyurdu. Yaşanan sorun, Nisan 2016 öncesi üretilen araçları kapsıyor

Tesla, 123 bin aracını direksiyon sorunu nedeniyle geri çağırdı Tam Boyutta Gör
 

Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Model 3’ün üretim bandında sıkıntılar yaşayan Amerika merkezli şirket, Perşembe günü yaptığı açıklamada dünya genelinde 100 binin üzerinde Model S sedanı direksiyon problemi nedeniyle geri çağıracağını duyurdu.

Tesla, müşterilerine gönderdiği epostada bunun ileriye dönük bir hareket olduğunu ve şirketin başka araçlarının bu sorundan etkilenmediğini belirtti. Üretici, Nisan 2016’dan önce üretilen 123 bin Model S sedan aracında bu sorunun yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, direksiyon problemiyle ilgili şimdiye kadar bir kaza yada yaralanmanın da rapor edilmediği açıklandı.

Yapılan açıklamada, direksiyonun cıvata dişlerinde haddinden fazla aşınmanın meydana geldiği, bu sorunun yaygın olarak soğuk hava koşullarındaki tuzlanan yollarda görüldüğü belirtildi. Yaşanan problem yüzünden direksiyon hakimiyetinde sorun yaşanmadığı, yalnızca düşük hızlarda ve park anında sürücüleri zorlayabileceği ifade edildi.

Tesla, müşterilerine eğer bir sorun yaşanmadıysa araçlarını kullanmayı bırakmalarına gerek olmadığını söyledi. Şirketin müşterileriyle irtibata geçerek gerekli parça değişimini yapacağı açıklandı. Bundan önce emniyet kemeri sorunu nedeniyle 2015 yılında 90 bin Model S geri çağrılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim