Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Temperli cam ve RGB "Rampage Squadron'a göz attık"

Bu videoda Rampage'ın bol bol temperli cam kullanılan, RGB fan ve şeritlerle süslenen Mid Tower kasasına göz atıyor, içerisindeki detaylara iniyoruz.
Temperli camlı kasalar revaçta, tematik kurulumlara daha açıklar, aydınlatmaya müsaitler, RGB’yi sevenler için birebirler. Squadron da üç yanı temperli camlı, kutusundan RGB fanlarıyla, sabit RGB şeritleriyle gelen bir kasa.

Kutusundan, korumalı ve bezle sarılmış halde kasanın kendisi, gerekli vidalar, kablo klipsleri ve dökümantasyonlar çıkıyor.
45.5cm uzunluğunda, 23cm eninde ve 52cm boyunda Mid-Tower bir kasa. 3 yanı 4mm kalınlığındaki, üzerine siyah sır geçilmiş temperli camlarla sarılı. Parlak, elle sıkıştırabileceğiniz vidalarla tutturulmuşlar. Sürgülü yapıdalar, vidaları söküp camları çekerek çıkarıyorsunuz. Camların kenarları kasayla bütünleşecek şekilde şekillendirilmiş. Geri kalan kısımlar ise plastik malzemeden.

Üstünde iki tane açma/kapama ve reset butonu var, ikisi de aynı tasarımda, hangisi yakınsa onu açma/kapama butonu yapabilirsiniz. 2 USB 2.0 ve 2 tane de USB 3.0 çıkışı ardından kulaklık ve mikrofon girişine yer verilmiş, giriş çıkışlar bol.
Üstünde mıknatıslı bir filtre var, tak çıkar yapması kolay, temizlemesi de kolay.
Önünde iki tane 22cm’lik devasa fanlar bulunuyor, RGB fanlar bunlar, 7 renk destekliler, sessizler. Kumandası var, bu güzel bir detay, renk, efekt, parlaklık ayarı yapabiliyor, isterseniz toptan kapatabiliyorsunuz aydınlatmayı, kumanda gördü görmedi derdi olmadı bende. Camların oturduğu yuvalar da boydan boya RGB aydınlatmalı, cama yansımıyor lakin ürettikleri ışık gövdelerinde nispeteden homojen dağılıyor. Kontrolcüsünde toplam 6 fan ve 2 LED şerit çıkışı var, tematik kurulumlar için gayet yeterli.
Dört tane yuvarlak, parlak ayağı var, yerden yaklaşık 1.5cm yüksekliğe sahipler, kasa yerinde gayet stabil. 
İçerisine Mini ITX, MicroATX ve ATX anakart takabiliyorsunuz. Aynı zamanda da 38.5cm’e kadar ekran kartı destekli, sığmayacak ekran kartı yok. PCI-E slotlarından biri çok gözenekli, ekran kartının yakınına alıp taze hava almasını kolaylaştırabilirsiniz. Üstüne 360mm’ye kadar radyatör takılabiliyor, kapalı ya da açık devre sıvı soğutma kullanılabilir yani.
Kablo yönetimi için geçişler yerli yerinde. 2 tane 2.5 inç, 2 tane de 3.5 inç SSD ve HDD için kullanabileceğiniz yuva var, HDD’leri mandallı aparatlarla kolayca takabiliyorsunuz. Arkadaki kablo yönetiminde alanı tasarruflu kullanmanız gerek, vakit harcamanız gerek, siyah sırdan dolayı ocağı için titiz davranmak lazım. PSU’yu yerleştirirken kabloları takıp yerleştirmeniz gerek, pek el girecek, sonradan manevra yapacak kadar alan yok, 3.5 inç yuvalar daha ileriye alınabilirmiş.
Rampage Squadron. Temperli camlı, özellikle de RGB LED’e kafa yorulmuş, tematik, Mid-Tower bir kasa. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 700 lira civarında ama Dolar-TL dalgalı, güncel fiyatına kendiniz bakın derim arkadaşlar.
Özetle, ben RGB aydınlatmaya 3 yanı temperli cam yapıya önem veriyorum, ki fiyat segmentinde bu kadar temperli camın bir arada kullanıldığı bir rakibi yok desem yeridir, fiyatını belirleyen faktör temperli camları yani. Kasa tercihi yaparken Rampage Squadron’a da göz gezdirebilirsiniz.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim