Anlık Bildirim

Televizyonlardaki taksit sayısı arttırıldı

BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre televizyon satışlarındaki taksit sayısı sınırı arttırıldı. Fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyonlardaki 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarıldı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), televizyon satışlarındaki taksit sayısında düzenleme yaptı. Fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyonların taksit sayısı arttırıldı.

Daha önceki yönetmeliğe göre televizyon satışlarında kredi kartına 3 ay taksit sınırı bulunuyordu. Yapılan değişiklik ile fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyonlarda taksit sınırı 9 aya çıkarıldı. Fiyatı 3 bin liranın üzerindeki televizyonlarda sınır 3 ay olarak uygulanmaya devam edilecek.


Taksit sınırları belirlenirken Cumhurbaşkanlığı’na danışılacak

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğine göre ürünlerin taksit sınırları ile ilgili değişiklik yapmadan önce Cumhurbaşkanlığı’na da sorulacak. Karara göre mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın görüşü alınarak BDDK tarafından belirlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11489 kez okundu.
49 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
televizyon, taksit sınırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim