Anlık Bildirim

Teknoloji sektörü 8K TV'ler için resmi standartları belirledi

Tüketici Teknolojileri Birliği (CTA) televizyon üreticilerinin 2020 yılında piyasaya sürecekleri 8K çözünürlüğe sahip TV modellerinin karşılaması gereken standartları duyurdu.
Amerika Birleşik Devletleri'nde 2.200'den fazla tüketici teknolojisi şirketini temsil eden Tüketici Teknolojileri Birliği (CTA) 8K TV'lerin hangi standartları karşılamaları gerektiğini sitesinden yaptığı duyuruyla açıkladı.

Kullanıcılar açısından önemli bir gelişme

Tüketici Teknolojileri Birliği, TV üreticilerinin 8K modellerinde kullanacakları logoyla birlikte cihazların sahip olması gerektiği özellikleri açık bir şekilde belirtti. Açıklamaya göre 8K TV modellerinin en az en az 7.680 x 4.320 çözünürlükte olması, saniyede 24, 30 ve 60 kareyi desteklemesi, 10 bit renk üretmesi, önemli HDR işlevlerini desteklemesi ve HDCP 2.2 düzeyinde içerik koruması kullanması gerekiyor.
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren de CTA'nın kullanıma sunduğu 8K logosu şirketler tarafından kullanılabilecek. 8K TV'ler piyasaya sürülmeye başladığı için bu standartların formalite icabı duyurulduğunu söylemek mümkün. Yine de bir 8K TV alırken minimum hangi özelliklerde bir cihaza sahip olmamız gerektiğini bilmemiz açısından önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim