Anlık Bildirim

Tarhananın Mucizevi Faydaları

Belli bölgelerle özdeşleşen yiyecekler vardır. Tarhanada bunlardan birisidir. Adeta Anadolu ile özdeşleşmiştir. Hemen hemen tüm yörelerinde kış mevsimine girmeden önce hazırlanan kışlık yiyecek olan t
Belli bölgelerle özdeşleşen yiyecekler vardır. Tarhanada bunlardan birisidir. Adeta Anadolu ile özdeşleşmiştir. Hemen hemen tüm yörelerinde kış mevsimine girmeden önce hazırlanan kışlık yiyecek olan tarhana sağlıklı ve besleyici olması nedeniyle kış aylarının vazgeçilmez çorbaları arasındadır. Bu denli sevilmesinin ardında ise ev tarhanası faydalarının saymakla bitmiyor oluşu yatmaktadır.

Vitamin ve mineral açısından zengin olan tarhana çorbası, buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğrulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen çok besleyici bir çorbadır.

Günümüzde doğal ve sağlıklı beslenmeye olan yönelmenin de vermiş olduğu etki ile tarhana tüketimi her geçen gün artış göstermektedir. Artan tarhana tüketimine paralel olarak ülkemizde üretimi yapılan tarhana miktarı da her sene artmaktadır. Tarhana üretimi evlerde küçük çaplı yapılabildiği gibi sistemli ve planlı bir şekilde büyük işletmelerde ev tipi tarhana üretimi yapılmaktadır. Tombul tarhana da katkısız ev tarhanası üretimini her geçen gün artırarak devam etmektedir. Katkısız ev tarhanasının yanı sıra organik tarhana üretimi de yapan Tombul Doğal Organik ürünler Türkiye’nin en önemli organik tarhana üreticisi olmanın vermiş olduğu sorumluluk ile ilklere imza atmaya devam ediyor.

Tarhananın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:


· Vitamin ve mineral bakımından zengindir; A, B1, B2 gibi vitaminler ve kanseri önleyen bileşik ile zenginleştirildiği için kansere karşı korur. Özellikle içinde bulundurduğu kapya biber nedeniyle A, B1 ve B2 vitaminleri yönünden çok zengindir.

· Kalsiyum yönünden zengindir; İçindeki yoğurt kalsiyum kaynağıdır. O nedenle bebekler gibi gelişme çağındaki çocuklar için de çok faydalı olan tarhana, kemik gelişimine de katkı sağlar ve kemikleri güçlendirir. Aynı şekilde ilerleyen yaşlarda yaşanan kemik erimesi ve kemiklerin güçsüz düşmesi sorunu önlemede etkendir.

· Beyin sağlığını korur. İlerleyen yaşlarda beyinde çıkacak hastalıkları önler. Beynin sağlıklı kalarak dinç kalmasını sağlar. İleri yaş hastalığı olarak bilinen beyin hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.

· Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçinde bulundurduğu vitamin ve minerallerin etkisi ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak vücudun dıştan gelecek virüs ve mikroplara karşı daha dirençli olmasını sağlar.

· Damar tıkanıklığını önler. Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde ve önüne geçilmesinde etkilidir.

· Üst solunum yollarına faydalıdır. Soğuk algınlığı, astım ve bronşite karşı ön tedavi sağlar. İçindeki vitamin ve minerallerden dolayı astım ve bronşit başta olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarında ön tedavi sağlar

· Lif bakımından zengindir; İçerdiği yüksek lif oranından ötürü doğal tokluk hissi sağlar. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin tercih edeceği yiyecekler arasındadır.

· Enerji verir; İçinde bulundurduğu protein ve minerallerden dolayı enerji kaynağıdır. Her yaş grubu için enerji kaynağıdır. Yorgunluğu giderir, enerji verir.

· Toksinleri söktürür. Toksinlerin sökülerek idrar yolu ile atılmasını sağlar. İçinde bulunan domates nedeniyle likopen kaynağıdır. Domates ve domates ürünleri A vitamini, potasyum ve folik asit bakımından da zengindir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim