Anlık Bildirim

Tarayıcı pazarı Google Chrome hakimiyetinde

NetMarketShare tarafından yayınlanan yeni istatistikler Google Chrome'un tarayıcı pazarındaki liderliğini pekiştirdiğini gösteriyor. Google'ın tarayıcısı en yakın rakibi Firefox'a 7 kat fark attı.
Google Chrome'un tarayıcı pazarında lider olduğunu bilmeyen yok ancak yeni istatistikler rakipleri ne yaparsa yapsın pazar payını artırmaya devam ettiğini gösteriyor. Google Chrome, Ocak ayında pazar payını %67.18'den %67.29'a çıkarmayı başardı. Bu da tarayıcının popülaritesinden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.
Rakiplerine baktığımızda Firefox'un ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Ocak ayındaki yükselişine rağmen hala Google Chrome ile arasında uçurum var. NetMarketShare verilerine göre Mozilla Firefox dünya genelindeki bilgisayarların %9.92'sinde kullanılıyor.

Microsoft Edge için Chromium hamlesi

Internet Explorer %6.81 payla listenin üçüncü sırasına yerleşmiş durumda. Hemen arkasından ise %4.61 ile Microsoft Edge tarayıcısı geliyor. Microsoft, 2018 yılının sonlarında Edge'i Chromium tabanlı bir tarayıcıya dönüştüreceğini duyurmuştu. Yazılım devinin bu stratejisi Edge tarayıcısını başarıya taşıyacak mı bekleyip göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8448 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim