Anlık Bildirim

TUSAŞ’tan uçak motoru üretimine 205 milyon liralık yatırım

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), üretim hacmini genişletmek ve yeni motor parçaları üretmek adına 205 milyon liralık yatırımında bulunacak. Yatırım ile modernizasyon çalışması yapılacak.

TUSAŞ’tan uçak motoru üretimine 205 milyon liralık yatırım Tam Boyutta Gör

Uluslararası motor üreticilerine üretim yapan, Türkiye'nin motor teknolojilerine yönelik projelerinde önemli sorumluluklar üstlenen TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), uçak ve helikopter motoru montajı ile motor parçası üretim kapasitesini artıracak 205 milyon liralık yatırımı hayata geçirecek.

Uluslararası motor üreticilerine üretim yapan, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), uçak ve helikopter motoru montajı ile motor parçası üretim kapasitesini arttırmak için 205 milyon liralık yatırımda bulunuyor.

Havacılık sektöründe önemli firmalarımızdan TEI, 40 farkı motora 800’den fazla parça üretiyor. TEI, "parça ve modül üretimi", "motor montaj ve test, motor bakım, onarım ve revizyon", "motor tasarım ve ürün geliştirme" alanlarında faaliyet yürütüyor.

Üretim hacmini genişletmek isteyen TEI, uçak/helikopter motoru montaj ve parça sayısını arttırmak için 205 milyon liralık yatırımda bulunacak. Yatırım ile modernizasyon çalışması yapılacak.

Bakanlıktan yatırıma destek

Gerçekleştirilecek yatırım sayesinde yılda 50'şer adet uçak ve helikopter montajı ile yaklaşık 185 bin kilogram uçak, 19 bin kilogram helikopter motoru parçası üretecek.

Ekonomi Bakanlığı da söz konusu yatırımı, yatırım teşvik mekanizmasıyla destekleme kararı aldı. TEI, vergi, sigorta primi, yatırım katkısı ve faiz konularındaki desteklerden yararlandırılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6405 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, tei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim