Anlık Bildirim

TAI geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor: Uludağ Üniversitesi’ne yeni merkez

TAI, Milli Muharip Uçak Projesinde ve devamındaki çeşitli işlerde görev alacak yetişmiş iş gücünü artırmak adına Uludağ Üniversitesi’ne Araştırma Merkezi açıyor.

TAI geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor: Uludağ Üniversitesi’ne yeni merkez Tam Boyutta Gör

Temel Kotil’in gelişi ile birlikte Üniversite işbirliklerine daha fazla önem veren ve sektördeki yetişmiş iş gücünü artırmak adına deyim yerindeyse elini taşın altına sokmaya başlayan TAI, bu sayede ülke adına gelecekte büyük önem taşıyacak projeler için önemli çalışmalara imza atıyor.


Kısa bir süre önce İTÜ ve ODTÜ ile bir takım projeler açıklayan TAI, şimdi de Uludağ Üniversitesi’ne adım attı. Görükle Kampüsü’nde yer alan Araştırma Vadisi’nde TAI’ye bir yer tahsis edildi. Buraya bir araştırma merkezi kuracak olan şirket, öğrencilere doğrudan ulaşma şansı bulacak.


Uzay ve Havacılık Alanında Yetişmiş İş Gücü 

Uzay, havacılık, elektronik, makine ve endüstri gibi bölümlerden oluşan 200’e yakın öğrenci yarı zamanlı olarak merkezde çalışmaya başlayacak. Bu sayede okuldan mezun olduklarında hem sektörel anlamda tecrübe sahibi olacaklar hem de direkt TAI’de çalışma imkanı bulmuş olacak. Ayrıca akademik anlamda yapılacak çalışmaları da destekleyecek olan TAI, uzay ve havacılık anlamındaki çalışmalar için TAI’nin Görükle Kampüsü’ndeki merkezi ve diğer üretim tesisleri kullanıma açılacak. Bir başka deyişle TAI, uzay ve havacılık alanında yetişmiş iş gücüne katkı sağlamak adına elinden gelen her şeyi yapacak gibi görünüyor.


Bilindiği üzere Türkiye’nin gelecek adına şimdilik en büyük proje Milli Muharip Uçak. Bu süreçte de ciddi bir iş gücüne ihtiyaç olacak. İngiltere’den gelecek 450 adam yılı kapsayan Tornada ekibindeki mühendisler için 156 milyon dolar ödeme yapacağız. Bunun dışında 1000 adam yıllık mühendis diğer ülkelerden gelerek ülkemizde istihdam edilecek. Ayrıca yetişmek üzere de 3000 - 4000 kişilik bir kadronun istihdamı ön görülüyor. Eğer siz de uzay alanında bir kariyer hedefliyorsanız tünelin ucunun aydınlık olduğunu belirtebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6011 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
milli muharip uçak, tf-x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim