Anlık Bildirim

Swype uygulamasına elveda

Mobil dünyada sürükleme yoluyla klavye üzerinde yazı yazma trendinin öncüsü konumunda olan Swype strateji değişikliğine kurban gitti. Uygulamaya destek sona eriyor.

Yıllardır mobil dünyanın en beğenilen klavye uygulamalarından birisi haline gelen Swype yolculuğuna son veriyor. Nuance firması uygulamaya artık kaynak ayıramayacağını duyurdu.

Çok beğenilmişti

Android tarafında klasik tuşa basma hamlelerinin aksine sürükleme yoluyla akıcı ve doğruluk oranı yüksek yazma deneyimi sunması ile dikkat çeken Swype, kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşmıştı.

Yapay zekâ algoritmalarından da yararlanan Swype, 2011 yılında Apple için Siri’yi geliştiren Nuance tarafından satın alındı. Firma 7 yıldır uygulamaya teknik destek veriyordu ancak bu hafta itibariyle buna son verildi.

Firma yaptığı açıklamada yapay zekâ teknolojilerine daha fazla kaynak ayırmak adına Swype uygulamasına ve kendilerine ait diğer Dragon klavye uygulamasına teknik desteği kestiklerini açıkladı.

Bundan sonra uygulamalar yeni özellikler veya güvenlik güncellemeleri alamayacak. Şimdilik iki uygulama da mağazada kalmaya devam ediyor. Ne var ki kısa süre sonra kaldırılabilir. Kullanıcıların Gboard, Fleksy ve SwiftKey gibi alternatiflere geçiş yapmasında yarar var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim