Anlık Bildirim

Steven Spielberg, Netflix filmlerine savaş açtı

Modern zamanların en iyi yönetmenlerinden birisi olarak gösterilen Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar Ödülleri'nde yarışmasını engellemek için harekete geçti.
Dijital medya devi Netflix'in artık yavaş yavaş Oscar Ödülleri'nde de kendisini göstermeye başlaması Hollywood'un bazı büyük isimlerini rahatsız etmeye başladı. IndieWire tarafından yapılan habere göre ünlü yönetmen Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Akademi Ödülleri'nde yarışmasını engellemek için yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

Oscar Akademi Ödülleri'nin yönetmenler bölümünde yöneticilik görevi yapan Spielberg, sinema salonları yerine dijital ortamlarda yayınlanan filmlerin Oscar ödül törenlerinde yer almaması gerektiğini savunuyor. Spielberg'e göre bu filmlerin yarışması gereken yer Emmy Ödülleri olmalı.

Prodüksiyon şirketi Amblin Entertainment tarafından IndieWire'a yapılan açıklamalarda,"Steven, sinema salonlarında vizyona giren filmlerle dijital ortamlarda yayınlanan filmler arasında büyük bir fark olduğuna inanıyor. Steven'ın yürüttüğü kampanyaya Akademi'deki diğer yöneticilerin de katılması onu mutlu edecektir." sözleri kullanıldı.

Steven Spielberg'in Netflix'e karşı bu tarz bir tutumunun olduğu aslında daha önce de biliniyordu. Ancak Roma filminin 91. Akademi Ödülleri'nde yakaladığı müthiş başarının ardından ünlü yönetmenin tekrar harekete geçtiği söyleniyor.


Alfonso Cuaron tarafından yönetilen Roma filmi; En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi ve Yabancı Dilde En İyi Film olmak üzere üç farklı kategoride ödül almıştı. Roma ayrıca En İyi Film kategorisinde de adaylardan birisiydi.

Netflix'in film sektörüne getirdiği değişiklik bir süre daha Steven Spielberg gibi ünlü isimleri ve genel anlamda Hollywood'u rahatsız etmeye devam edecek gibi. Bakalım Spielberg dijital yayın servislerine karşı yürüttüğü kampanyada başarılı olabilecek mi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16387 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim